Financial Times
0
Evropa i protjerivanje Roma
Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zalosno je da evropljani ne vide razliku izmedju cigana i muslimana
..POSLJE CIGANA ce poceti vracati ARAPE.. A poslje ARAPA SIPTARE.. A poslje SIPTARA SANDZAKLIJE .. A poslje SANDZAKLIJA BOSANCE [i muslimane i srbe, za njih je to sve isto] ONDA CE BITI PLACA na ovoj diskusiji..
Lako se to da rjesiti. Jest nedemokratski i jest nehumano i ja bih im platio svima one way ticket za Englesku pa nek ih oni tamo titraju i tetose i pokazu ostatku svijeta sta je demokracija. Koji ljigavi ljudi ovi britanci. Nicolas samo tako nastavi. Akobogda, sljedeci su na redu arapi i turci.
Sarkozya sam oduvijek mrzio. A ove komentare o Srbiji očekivao. No moram priznati da mi je malo iznenađujuće tih 8,2% Roma. Nekad smo se šalili zbog broja Roma u Beogradu no ovo nije šala, ovo njihova realnost. Da je Srbija bila konstitutivna država Albanci, Romi i Mađari su mogli držati pola parlamenta.
ja odo u maticu svoju srbiju
ZAPADNA DEMOKRATIJA I PRAVDA NA DIJELU , A NAMA NE DAJU NI PSE SKLONITI SA ULICA
Ovdje mogu mirno spavati...pa imaju ministra bezbjednosti
Pa bas ih treba pustiti da lutaju Evropom kako oni hoce, da rade sta hoce, i onda kad dodje kriza, traze od te drzave da ih hrani, obrazuje, oblaci, lijeci i slicno. Zna se da Romi ne vole da rade i da su samo socijalni teret drzavi u kojoj zive. Svjesni su u EU toga i pametni su sto ih vracaju odakle su dosli. Imaju svojih problema sa svojim stanovnistvom, jos im samo fali ljenguza bagra. Ne vidim u cemu je problem. Kad ne mozemo ni mi kako hocemo i gdje hocemo po Evropi, sto bi se njima dozvoljavalo, kao da su nekakav nebeski narod. I ja bih tako - lagano gdje u EU, \"primi me na svoje jasle\" i cijeli zivot uzivancija na teret drzave. Moze ovde, ali tamo ne bas.
Ja sam vec odavno govorio da je onaj Sarkozyj sumnjiv tip. Sada je to i potvdjeno. Fasista...
ma pobiti sve firgose
Lepo je videti da vecina komentatora zna da cita: \"Članice EU-a i dalje ograničavaju pristup tržištu rada građana Bugarske i Rumunjske, odakle većina Roma potječe...\"
toliko o evropi, civilizaciji, mjerilu itd. evropa cijela je zasnovana na temeljima rasizma, fašizma i ksonofobizma a na vrhu ljestvice su: engleska, francuska, danska, holandija, svicarska, spanija isl. a nama (balkancima) drze casove o demokratiji i salju nam trecerazredne politicare tipa pedija da nam sole pamet a ti isti su u svojim (maticnim) zemljama predmet ismijavanja...
Kad je gospodin Hico htjeo da ovaj problem rijesi trajno, vi ste ga sprijecili, e pa sad se sami nosite sa svojim problemom ;)
Veci su cigani na ovom portalu od ovih u ovom clanku
Pošaljite ih u Guču,tamo je u toku velika manifestacija pod nazivom ciganska truba Srbije