|

EU obećala pomoć sirijskoj opoziciji

EU obećala pomoć sirijskoj opoziciji
0
A
Anadolija
14.12.2012. u 15:19
3
komentara
0

dijeljenja
EU obećala pomoć sirijskoj opoziciji
Evropska unije će istražiti sve mogućnosti u cilju pružanja podrške sirijskim pobunjenicima, izjavio je danas u Briselu predsjednik Vijeća Evrope Herman Van Rompuy.
Nakon samita lidera Evropske unije, predsjednik Vijeća Evrope Herman Van Rompuy je održao konferenciju za medije na kojoj je kazao da su svi lideri složni u nakani da podrže jedinog legitimnog predstavnika sirijskog naroda Nacionalnu koaliciju opozicionih i pobunjeničkih snaga te zemlje i da su svojim šefovima diplomatija naložili da da istraže sve mogućnosti pružanja podrške i pomoći sirijskim pobunjenicima, javio je reporter agencije Anadolija.

Lideri Evropske unije pozvali su sirijskog predsjednika Bashara al-Assada da odstupi sa vlasti i omoguči političku tranziciju u zemlji koja će obezbijediti sva demokratska i manjinska prava sirijskom narodu.

Ministri vanjski poslova Evropske unije su na sjednici održanij desetog decembra priznali Nacionalnu koaliciju opozicionih i pobunjeničkih snaga Sirije kao jedinog zvaničnog predstavnika sirijskog naroda.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...