Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
za one koji ne znaju, u bodovanju za prijem nastavnika u škole ne uzima se prosjek ocjena na fakultetu što automatski znači da prepisivači dolaze na mjesta pedagoga i učitelja/ica
@Folder za razliku od finske koja prema vrednovanju međunarodnih institucija ima najbolji obrazovni sistem. Ne može se desiti da najgori od najgorih nakon intrevjua naprasno postanu prvi izbor. Ako vam djecu obrazuju i odgajaju najgori a najbolji jasno je da i vaša djeca neće biti bolja.
@Folder Moje iskustvo s djecom jest da su u "osvnoškolskoj" dobi izuzetno pametna i sposobna za najveće domete u obrazovanju ali nažalost nastavnik nije sposoban. Nova vlada mora učiniti nešto s bodovasnjem jer se zapošljavaju studenti s niskim ili vrlo niskim sposobnostima da uspješno obavljaju, ne samo nastavničke zadaće već i takmičarske na razini EU .
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Obrazovni sustav u BiH je ispolitiziran i postao je plijen izbornih pobjednika. A sa druge strane su ga obezvrijedili do krajnjih granica, jer poslove dobivaju politički podobni koji će poslije kupiti diplomu.
U BiH treba ostaviti samo UNSA. Sve ostale univerzitete treba ukinuti. Sve su to improvizacije univerziteta, gdje dovlace neke poluprofesore koji ne znaju dvije rijeci sastavit. Obrazovna katastrofa.
Kod nas se u zadnje vrijeme dosta ulaze u infrastrukturu, a obrzazovanje se zapostavlja.Za svaki dolar ulozen u infrastrukturu drzava moze zaraditi 2, ali svaki dolar ulozen u obrazovanje se moze vraiti 1000 ili vise puta.Ako mladi ljudi nemaju sposobnost da razmisljaju racionalno i kreativno i nemaju preduzetnicki duh, drzava je osudjena na propast.
Sto samo pisete negativno. Nigdje informacije da sva djeca imaju 5 iz Vjeronauka, tu smo najbolji.
Zato što se kod nas djeca zamlaćuju nebitnim stvarima Gradivo preopširno
Sve je do nastavnika sasvm sigurno
Djeca u BiH se skoluju samo sa ciljem da odu iz nje.....
To vam je kad i nakon 25g od rata, porodice boraca, stanački aktivisti, "rođe" i slični imaju prednost nad zlatnim studentima,
Kod nas je najbitnije biti guzonjin sin.
Tamo nema kupovnih diploma koje uništiše bošnjake a koje masovno preferira SDA SDP ASDA SBB zlo za ćestite ljude.
Čuj u čemu je tajna uspjeha !!! Pa oni nemaju SDA !!!
Ukinite Vijeće roditelja i oduzmite mobitele od djece, zabranite im da gledaju farmu, lijepo ih vaspitajte pa tek ih onda obrazujte. Ranije smo sami radili zadace a sad mamice i tatice to rade. Hajde bar ce se oni obrazovati ionako je vecina zavrsila ratnu osnovnu, posljeratnu srednju i fakultet u Kiseljaku
Naravno, ako Srbi dobili svoju veliku Srbiju i Kosovo, i da smire svoju fanaticku brigu, ova regija bi bila super! Ma bas super. Eto svijet nebi uopšte ovu regiju vidjeli kao najveći divljaci
Zato smo prvi po učenju kurana i pjevanju ilahija. Et bar smo tu dobri. Hehe
Estonia možda ali ne azija. tamo samo tjeraju djecu kao da nisu djeca.
Nemaju SDA
Kako nekome ko je studirao matematiku sest sedam godina i postao profa uz prosjek 6 objasniti da nije uspjeh ostati upamćen kao neko ko maltretira djecu, nego kvalitetno prenijeti znanje i razviti ljubav kod svakog djeteta prema matematici.