Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
lazima i prosnjom po bijelom svijetu. kolko li ce brache sad da izda za tako nesto. Moze, al da date kurdima drzavu, kazu sad neki u usa, i slatko se smiju rols rojsu sa kapacitetom rovera, sto ne moze nista, pa nedje hare magare da sprovodi njegove neoosmanske ideje na balkanu. ko sto su i bracha sa istoka nasli glopog hodzu aliju.
ovaj se tu nesto obraca obami racunajuci na njegovu muslimansku liniju, glopson. vasa posla.sehrator. vi se solidarisete po vjerskoj liniji, a i tu do prvog trna, jer su ovi izdali brachu nebrojeno puta za saku dolara, jer su bijedni pa moraju nekako prezivjeti od tudje milostinje. Vama je najbolnije kad vam neko skrese istinu, mnogo vas boli, kao so na ranu, jer znate da su ovi sto vam skresu istinu i te kako u pravu, a ne znate kako da sakrijete svoju sramotu.
bolje je sve od turskih metoda, vala. a to da su jermeni na strani bih muslimana, ko ce biti na vasoj strani ko je jednom okusio \"ljepote islama\", moj si ga ti....mani nas te price. Nema niko nista protiv nikog, ali ne vjerovati i dobro se cuvati vasih papazjanija, stalno na oprezu, spavanje na jedno oko, ko zec. samo sto ste dvolicni, pa se uvlacite nekima tu, a i interesi. sve do jednom. do prvog trna. tolko vam treba vjerovati.
Jeste srećo, evropski krščani. Nabijanje na kolac, kao i spaljivanje na lomači, čupanje noktiju, vađenje očiju itd. su metode koje je izmislila krščanska Španska inkvizicija, a prvi su zaplatili naravno Jevreji i \'heretici\'.
Zanimljivost - ja dok sam živio u Londonu znao sam dosta Jermena i svi su mi redom rekli istu stvar - da ne treba da pretpostavljam da su na strani Smrda samo zato što su pravoslavci. Ne, rekoše, mi znamo šta je genocid i na VAŠOJ smo strani srcem i dušom. To mi je isto rekao i Jermen advokat, zaposlen na Haškom Tribunalu. Zato nijedne srbadijo. Vidi ti - našle se šumske ubice, koljači i siledžije da pametuju. Čuj onog gore idiota - Turci gori od Hitlera i Stalina zajedno, pa gdje si ti školu učio nesrećo, u pećini kod medžeda? Stoko neoprana!
tako da mu ra.za.pi.njanje na kriz dodje kao milostiv cin, 15 vijekova ranije, kada je svijet bio daleko primitivniji??? halo, halo??? I onda kazu, znate, eto, neko se sveti nakon ne znam koliko godina??? dokle vise...pitajte da li je humanija hitlerova gasna komora??? stvarno...o bosnje nase, jadne li su pameti vase!!!
da li je iko ikad u istoriji, na.bi.jao ljude na ko.lac???
ako proglase genocid nad jermenima, satisfakcija za Balkan. Pocetak. Ali treba nekako naci nacina da im nalijepe i Balkan, jer nasa istorija je najstrasnija na svijetu, horor i to vijekovni na ovim prostorima. zato i danas jesmo kakvi smo. jednom staviti tacku.a onda zabranioti svima i pomen turaka zaulumcara na ovim prostorima, sjeme im se zatrlo za svagda, samo maknu li van svoje genocidne curki, nek tamo smrde.
osililo se i dosta neoosmanske politike turaka. zapadu da, istoku ne.
zapadnjacka dvolicnost ce njima doci glave samima, jer zapnu za ljudska prava kod onih sto nisu njihovi saveznici, na papiru. a oni sto jesu na papiru, mada im tajno rade iza ledja, kod njih mogu da rade sta hoce. moze sta hoces, al neces dokle hoces.
ali su, eto, njihovi saveznici...do prvog trna, dok im ga ne zabiju, a kad zabiju, vidjece s kim imaju posla. ne zna zapad, glupi su oni za neke stvari, sve dok u njihovu corbu ne upadne. direktno na trpezarijski sto. a samo sto nije.ili jeste.
to je drzava u kojoj vlada vojska i diktatura, a d od demokratije ne postoji. samo se pomalo uvlace zapadnjacima, zaglade malo da ih ne otkriju, navikli se na lazi i prevare, sto je i zapad kriv. da su rusi ili kinezi, davno bi nasli nekog za nobelovu nagradu, a u turkoj se gaze ljudska prava vise nego igdje.
turci lazu i to im je osnov politike, jos od dolaska na evropsko tlo. stalno nesto lazu i petljaju. ovi ih tetose jer im trebaju baze za rokanje naftne brache tamo, a ovi prodaju mamu svoju za saku dolara. nadati se da ce ih evropa natjerati da postuju manjine i ljudska prava, kako su im dozvolili da rade zlocine nad kurdima, i to je genocid, tako i armenima, i mnogim drugim manjinama koje su doveli do nestanka. domaceg stanovnistva u turskoj vise nema, sve su po.ta. ma.nili!!! sto.ka!!! udari im postovanje ljudskih prava, da nikad eura ne vide, dok ne ispostuju sve, i budu bolji prema drugima nego sebi samima.
nije problem priznati, ako je genocid stradanje 50 000 muslimana u bih, ali je, bogami, prvo potrebno javno priznati genocid nad ovdasnjim zivljem turaka, potom hitlera i ndh, odnosno, stradanje samo u drugom sv. ratu nekih 2 miliona ljudi, mahom Srba, pa cemo redom. Nije vasih 50 000 vrijednije od 40 000 ostalih u ovom ratu, ni od 70 000 djece u 2. sv. ratu ni od jasenovca i desetina konc logora, zato, treba samo da se sramis, i ti í oni koji donose presude koje veze s mozgom nemaju!!! Znamo to i mi i vi, i svi bjelosvjetski ambasadori, da su znali za zloupotrebe, vjerovatno nikad ni ne bi donijeli slicnu presudu. Cemu vise zalopojke, znas i sam da ste procitani, zamo, eto, svjetska politika bila takva u tom momentu. Zali boze i jednog izgubljenog ljudskog zivota, ali istina je istina, ne moze neko da prihvati nesto sto nije, a s druge strane da prihvati nesto kao sto jeste, a tvrde da nije. Doci ce vrijeme kad ce se prava istina prikazati svijetu. Ne lzaite stalno.
Turci su vise zlocina pocinili od prodora na evropsko tlo od samog Hitlera, samo, na zalost, niko o tome ne vodi racuna. I Hitler, i Staljin, i svi diktatori svijeta su manje pocinili zajedno zlocina od njih. A oni lazu i uze svoju djecu u skoli kako su bili fini u svojim pohodima, fol su cak progres donijeli!!! Svakako da sadasnje generacije nisu krive za to, ali neke stvari treba da se znaju. A mnogo toga se zataskava u pokvarenoj svjetskoj politici. Obama ne moze da im pomogne, jer Obama nije nikakav sultan, niti vladar svega, neba i zemlje, kao u turaka gdje nema demokratije. U americi se ne pita samo Obama, ima i drugih.