Komentari (174)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sad će nam SDA-ovci govoriti kako je ovo veoma dobra vijest i kako je Erdogan njihov sultan. Pu izdajice, Turska je uništavala i pljačkala Bosnu 400 godina, treba da traže oprost od nas a ne da ih ponedini Bošnjaci veličaju i slave.
@ZmajOdBosnae Turska nam je donijela najljepsu vjeru Islam.Turska nista nije pljackala iz Bosne, osim mozda u prvom naletu.Vise je Austrougarska izvukla rude, drveta………iz Bosne, nego Turska za 400 godina.Dok je Turska bila u Bosni, izgradilo se desetine i stotine crkvi i manastira.Ne bi narod volio Tursku i 150 godina, od kad je otisla, da je bilo drugacije.
Jel Sultan Fatih otkupio Aja Sofiju?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Erdogan zaboravlja istorisku činjenicu da je Aja Sofija napravljena u petom stoljeću, oko 250 godina prije nastanka Islama. Kao crkva je postojala 1000 godina da bi ju osmanlije pretvorili u džamiju Toliko o njegovom suverenom pravu.
@ludo59a Ako baratas tako historijskim cinjenicama onda moras znati da je ova crkva/dzamija/muzej "kupljen",dakle date su pare/zlatnici za nju poslije toga mogla je da bude kino sala,sasvik nebitno je,primjer automobila kada imas prodas to je znack drugi vlasnik a golf 1990.
Za ove što kažu da, suturci i Austro ugari ovde gradili.... Jesu ali sebi jer su mislili ostati do vijeka a ne Bosancima, mi smo im bili sluge i tada i pod njihovim terorom i zakonom ili im se prikloni
Erdogan “The King” Ne hebbe zivu silu, ni Putka ni Trumpa...Kralj Erdogan 👆👆👆👆👆
Otac nacije Mustafa Kemal Ataturk se okrece u grobu, ali doci ce i ovom diktatoru kraj, pa nek na onom svijetu vrsi diktaturu, nista nece u grob ponijeti
To Erdo mangupe, pokazi im ko ima muda i tako se to radi. Nece te vi meni govoriti u mojoj drzavi kako i sta da radim. Da mi bar imamo jednog ovakvog.
e sad je ocekivati vise Brejvika
Za Bosnje koji spominju Cordobu i Španjolsku...Dzamija u Cordobi je napravljena na mjestu kršćanske crkve svetog Vincenta...kad je Španjolska oslobodjena od okupatora ponovno je na tom mjestu uspostavljena crkva koja je tu bila prije džamije...nema analogije sa svetom Sofijom
Ma me liči na Hitlera, em se ponaša kao Hitler..nema se tu šta više reći, a završit će kao Sadam.
InshAllah kad dodjem u Istanbul maksuz cu klanjati namaz u Aya Sofiji. Poslat cu i maksuz selam za Srbe i Hrvate. Sirimo ljubav, mir i optimizam
S punim pravom prvo sto je kupljena od krstasa a drugo sto sve dzamije u Kordobi i drugim mjestima koriste kao crkve i nikada ih nedozvoljavaju muslimanima. To je nasa dzamija. A dahcu ko psi jer Osmansko carstvo im sacuvalo jezik, kulturu,vjeru i dr. Dok Romima u Italiji, Spaniji i Grckoj izbrisali jezik.
Upitanju je samo inat i nista vise. Napravljena je Dzamija u Azijskom dijelu koja prima 65000 vjernika koja nikad nije bila puna. Da nije bilo Ataturka bila bi Turska samo njen sjeverni dio. Ataturk je pirazio Engleze, Grke, Armene i Arape koji su bili na strani Engleza!
Povoljno za Erdoana, za Tursku nije. A ni za Muslimane koji žive u Evropi.
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Velika_d%C5%BEamija_u_C%C3%B3rdobi
Sultan Erdogan
Ovo je samo da se kontrira Kemalu Ataturku, koji ju je proglasio muzejom.
Ovo je samo dokaz onima koji su druge vjere da se njih nista ne pita i da nisu bitni.Ovaj djubar fura svoje,nije no cudo sto ga pola Turske mrzi ali je dostigao instancu diktatora pa se ljudi boje reci sta misle..