Djelo mafije?
0

Eksplodirala bomba pred kućom tužitelja iz Reggio Calabrije

FENA
U eksploziji bombe u noći sa srijede na četvrtak ispred kuće tužitelja iz Reggio Calabrije, na jugu Italije, oštećena je kuća, povrijeđenih nije bilo, a vlasti napad pripisuju kalabrijskoj mafiji.

"N'Drangheta je sigurno iza ovoga", izjavio je za televiziju SkyTG 24 Vincenco Macri, tužitelj u Anconi, bivši član državne uprave za borbu protiv mafije.

Tužitelj Salvatore Di Landro je ocijenio da mu kalabrijska mafija zamjera "što je uvijek radio posao sudije". Podsjetio je na eksploziju bombe pred uredima tužilaštva u Reggiu 3. januara, koji se također stavlja na račun N'Dranghete.

Državni tužitelj za borbu protiv mafije Piero Grasso je izjavio da "organizirani zločin pokušava stvoriti opću klimu zastrašivanja sudija istražitelja i sudija koji donose presude u Calabriji".

Grasso je istakao da su učestale prijetnje postavljanjem eksplozivnih naprava na vozila agenata iz službe za pratnju i vozilima sudija.

U posljednjih 20 godina N'Drangheta je postala najveća i najnasilnija od četiri talijanske mafije, Cosa Nostre na Siciliji, Camorre u napuljskoj regiji i Sacre Corone Unite u Pugliji (Pulji).