Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
danas u maoci gornjoj svi stoje mirno u podne a sve kuce u bojama francuske zastave ha ha
Slobodan Vasković: MUP RS obmanuo javnost, u Janji pripremana prevara sa osiguranjem, a ne teroristički napad Piše: Slobodan Vasković MUP RS teško je obmanuo javnost tvrdnjama da je u Janji kod Bijeljine pripreman težak teroristički napad na građane tog mjesta. Istina je da je pripremana prevara jedne osiguravajuće kuće, ali da su propagandisti Milorada Dodika iskoristili ta saznanja i činjenicu da jeste bilo pripremljeno paljenje Hotela “Dalas”, kako bi javnosti plasirali tešku laž o terorističkom napadu. Glavni protagonisti ove lažne, ali i veoma opasne priče, koja jeste doprinijela narastanju međunacionalnih tenzija, su Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS i Predrag Ćeranić, šef paraobavještajne službe, koja je infiltrirana unutar policijske strukture ovog entiteta. MUP RS je 30. oktobra ove godine objavio da je u Hotelu “Dalas”, u naselju Janja kod Bijljine, spriječen teroristički napad.
Dan poslije, 31.10., ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je “Glasu Srpske” da je cilj terorističkog napada bilo izazivanje vjerske, nacionalne i rasne netrpeljivosti, s obzirom na to da je Janja većinski naseljena bošnjačkim stanovništvom. - Stotinjak flaša napunjenih benzinom i plinske boce bile su povezane čaršavima. Da je to zapaljeno, došlo bi do velike eksplozije koja bi imala šire razmjere. Izgorjele bi i kuće u okolini u kojima žive Bošnjaci, a odnosi u RS i u BiH bili bi destabilizovani. Da taj pokušaj terorističkog čina nije osujećen, došlo bi do međunacionalne netrpeljivosti i nestabilnosti – kaže Lukač. U “Glasu” se oglasio i Predrag Ćeranić, šef privatne Dodikove Udbe, koji je istakao da je policija bila izuzetno efikasna i da je obavila veliki posao i spriječila ogromne posljedice.
Teroristički čin bi u trenutno složenoj političkoj situaciji u BiH dolio ulje na vatru čak i kad ne bi bilo ljudskih žrtava. Taj dio Janje naseljen je bošnjačkim stanovništvom, pa nije teško pretpostaviti kako bi politička situacija bila usložnjena u smislu ugrožavanja bezbjednosti povratnika. Za svaku pohvalu je sve ono što je preduzeo MUP RS – rekao je Ćeranić. Jedini koji u ovom slučaju stvarno žele doliti ulje na vatru i ugroziti bošnjačko-srpske odnose jesu upravo Lukač i Ćeranić. Gabrijela Petrović, vlasnica “Dalasa” namjeravala je zapaliti hotel, kako bi naplatila od osiguranja milion i po evra. Petrovićeva je na tu sumu osigurala “Dalas”, čija je realna vrijednost 150 hiljada evra. Da je uspjela u svojoj nakani, prevarila bi osiguranje. To njoj nije prvi slučaj, jer je već izvršila prevaru osiguravajuće kuće, inscenirajući paljenje svog vozila “Mercedes”.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Gredic na aparatima
Honest reporter just destroyed fake news on Paris, ISIS and the NWO! http://www.liveleak.com/view?i=b6c_1447660445
Toranj u Pizi