Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Allah veli (melekima): "Kada Moj rob poželi da uradi loše djelo nemojte mu ga pisati dok ga ne učini. Ako ga učini, pišite mu ga kao jedno, a ako ga ostavi zbog Mene, pišite mu ga kao dobro djelo. A kada Moj rob poželi da uradi dobro djelo, pa ga ne uradi, pišite mu ga kao dobro djelo, a ako ga uradi pišite deset sličnih, do sedamstostruko uvećanog." Hadis prenosi Ebu Hurejre radijallahu anhu, a bilježi ga Buharija.
"Nakon što Allah stvori džennet, reče Džibrilu: 'Idi pogledaj ga!' On ode i pogleda ga, a potom dođe i reče: 'Gospodaru, tako mi Tvoje moći, ko čuje za njega i ući će u njega!' Potom ga opkoli raznoraznim poteškoćama i čovjeku neugodnim stvarima, pa mu reče: 'Džibrile, idi pogledaj ga!' On ode i pogleda, a potom dođe i reče: 'Gospodaru, tako mi Tvoje moći, bojim se da će iko u njega ući!' Nakon što Allah stvori vatru (džehennema), reče: 'Džibrile, idi i pogledaj je! On ode i pogleda je, potom dođe i reče: 'Tako mi Tvoje moći, ko čuje za nju neće u nju ući!' On je zaokruži prohtjevima i strastima, pa reče: 'Džibrile, idi pogledaj je!' On ode i pogleda, pa reče: 'Gospodaru, tako mi Tvoje moći, bojim se da će iko ostati, a da ne uđe u nju!'" Hadis prenosi Ebu Hurejre radijallahu anhu, a bilježi ga Ebu Davud.
"Allah veli: 'Sine Ademov, sve dok Me moliš i nadaš se Mome oprostu, Ja ću ti opraštati uz sve ono što je pri tebi, ne mareći (da li će to nekome drugome biti pravo ili ne). Sine Ademov, kada bi tvoji grijesi dosezali do neba, pa Me zamolio da ti oprostim, Ja bih to učinio, ne mareći. Sine Ademov, kada bi Mi došao sa grijesima koji bi ispunili čitavu Zemlju, a pri tome nisi nikoga smatrao Meni ravnim (nisi širk činio), podario bih ti isto toliko oprosta.'" Hadis prenosi Enes ibn Malik radijallahu anhu, a bilježi ga Tirmizi.
ALKAIDA I AMERI SE BIJU, I NARAVNO UVIJEK FUKARA NASTRADA ! CEMER
cula sam da ima velik ***
hoce to ovi islamski fundamentalisti i sandjaklije
nigjde kraja cionističkoj autokratiji u Egiptu.
kakvi planovi ovih velikih sila!! popisam ih sve!! da Bog sve nestale da jednom u miru živimo!!