{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Egipat: Protesti, okupljanja i nedostatak benzina

A
28.6.2013. u 18:16
0
7
Egipat: Protesti, okupljanja i nedostatak benzina
0
Pristalice egipatskog predsjednika Mohammeda Morsija, njih više hiljada održali su miting u znak podrške šefu države na trgu Rabiatul Adeviyye u Kairu, javio je dopisnik agencije Anadolija.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


Uoči protesta zakazanih za 30. juni u Egiptu različite političke grupe, ranički sindikati, nevladina udruženja i penzionisani generali pozivaju na masovni odziv protestima dok drugi žele mir i stabilnost u zemlji.

U saopćenju protivnika predsjednika Egipta Mohammeda Morsija navedeno je da će oni korisitit sva moguća mirna i zakonom dozvoljena sredstva kako bi "odbranili čast i ugled egipatskog naroda".

Dodaju kako će 30. juna na ulicama Egipta skupiti na milione osoba kako bi izrazili nezadovoljstvo vladavinom predsjednika Morsija.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


S druge strane, predstavnici Partije slobode i pravde, Partije izgradnje i razvoja, Nove radničke partije, Reformističke partije i lideri pojedinih udruženja, penzionsani generali, vojni veterani i udruženja studenata okupili su se na trgu Rabiatul Adeviyye kako bi podržali predsjednika Morsija.

Egipatska opozicija traži održavanje prijevremenih izbora u zemlji ali i nastavlja sa pripremama uoči masovnih protesta koji će se održati 30. juna, na dan godišnjice dolaska na vlast aktuelnog predsjednika Morsija.

Istog dana, širom Egipta protivnici i simpatizeri će održati masovne proteste.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


Protivnici Morsija već su se počeli okupljati na centralnom trgu Tahrir u Kairu dok se Morsijevi simpatizeri okupljaju u regiji Nasır City.

S jedne strane Morsijevi protivnici pozivaju aktuelnog predjednika da ode sa vlasti dok njegovi simpatizeri pozivaju na mir i stabilnost u zemlji.

S druge strane, zbog manjka benzina na ulicama Kairu već su se formirali dugi redovi automobila dok pojedinci vozači moraju gurati svoja vozila do obližnjih benzinskih pumpi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: