Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A kod nas pitke rijeke badava teku!
A mi ne znamo cijenit, eksploatisati i unovčiti naš najveći prirodni resurs, pitku vodu.. P.S. Ratko Kovačević, glasnogovornik UNO BiH, naveo je da je u promatranom razdoblju 2013. godine, u BiH uvezeno prirodne ili umjetne mineralne i gazirane vode, bez dodatnog šećera ili nekog drugog sladila i aroma, u ukupnoj količini od 16.595 tona, čija je ukupna vrijednost 7.823.573 KM. Pradoksa u vražiju..
Kakv paradox Turčine... to ti se zove lobiranje stranih firmi, kroz naše političare da se guši domaća proizvodnja a da se uvozi strano.... Največi neprijatelji Bosne su ustvari pojedini bosanci i hercegovci koji radi na ostvarivanju ličnog profita kroz provođenje stranih politika. Tito bi ovakakve državne neprijatelje slao na otok... plus narod u BiH je toliko primitivan da više voli kupiti janu ili neku drugu uvoznu vodu nego našu....u kaficićima se prodaju italijanske, hrvatske,srpske vode ali nečeš svugdje naći našu.... Upravo i sada neko uzima tal dok mi ovo pišemo !
@Racio @MauieWoowie Potpisujem izlaganja, međutim paradoks ostaje.. Pored domaćeg potencijala pitke vode, mentalni sklop nam je takav, da se mi okrećemo brendiranim proizvodima stranih firmi, ipak ima "nešto posebno u držanju brendirane boce vode stranog proizvođača"..