Pakistan
0

Dvije bombe bačene na konzulat Saudijske Arabije

FENA
Dva napadača na motorima bacili su u srijedu dvije bombe na konzulat Saudijske Arabije u najvećem pakistanskom gradu Karačiju, ali u napadu nije bilo žrtava i za sada nema izvještaja o pričinjenoj šteti.

Muškarci su, prolazeći na motorima, bacili bombe na dobro osiguranu zgradu u četvrti Klifton, što bi mogao biti prvi napad iz osvete zbog ubistva vođe terorističke organizacije Al-Qaida Osame Bin Ladena, prenio je AFP.

"To je bio napad na saudijski konzulat. Dva vozača motora su bacili dvije bombe i pobjegli", izjavio je zvaničnik provincijske vlade Šarfudin Memon.

On je rekao da je u eksploziji jedne bombe pogođen vanjski zid, a da je druga uletjela u zgradu, ali nije eksplodirala, i ona je zatim deaktivirana.

Policijski zvaničnik Mohamed Safdar, koji je bio na mjestu incidenta, izjavio je da su pripadnici osiguranja otvorili vatru na napadače, ali da su oni pobjegli.

On je izrazio zabrinutost da bi pripadnici Al Kaide mogli da planiraju veliki napad i dodao da se u vezi sa tim preuzimaju neophodne mere.

Bin Laden je rođen u Saudijskoj Arabiji, koja ga je istjerala iz zemlje 1991. godine i kasnije mu oduzela državljanstvo.

Saudijska vlada je prošle sedmica pozdravila akciju američkih specijalaca, u kojoj je 2. maja Bin Laden ubijen, kao veliki uspeh u međunarodnoj borbi protiv terorizma.