Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čisto sumnjam da su oni tek tako odustali od prisluškivanja. Kao što to nedavni članci pokazuju, tehnologija se promijenila, pa ovakve velike kupole u koje su se smještale velike antene, nisu više potrebne. Današnji članak Gvardijana donosi detalje kako su SAD "prisluškivale", bolje reči špijunirale, EU u Vašingtonu i Njujorku, Francusku, Italiju i Grčku, "bubicama" prikačenim na faks-mašine i kompjutere. Od preko 700 vojnih baza u inostranstvu, SAD još uvijek negiraju postojanje špijunskih baza u V. Britaniji, koje su tamo još od 2.svjetskog rata i vode se formalno kao vojne baze Kraljevskog zrakoplovstva V. Britanije. A što se naših tiče? Nisu oni u stanju ništa sakriti, sve će izbrbljati i predati svaku tajnu, samo da bi sačuvali fotelje.
Oni koji prate svjetska dešavanja ne pitaju takva pitanja. Ako si iole pismen otići ćeš sam, potražiti preko Googla britanski medij on-line Guardian i naći sam članak o kojem sam govorio. Ali pošto si nepismen evo ti link: http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/30/nsa-leaks-us-bugging-european-allies?CMP=EMCNEWEML6619I2
nas ne trebaju prisluskivati, nasi pametnjakovici na sav glas lupaju budalastine