Podignute tenzije
33

Dojava o bombi u blizini centra za brojanje u Philadelphiji, policija otkrila da je lažna

L. K.
Foto: Twitter / Automobil koji su koristili naoružani muškarci (Foto: EPA-EFE)
Foto: Twitter / Automobil koji su koristili naoružani muškarci (Foto: EPA-EFE)
Policija Philadelphije danas je zaprimila dojavu o bombi u blizini glasačkog centra, a noć prije je u večernjim satima uhapsila dvije naoružane osobe pored lokacije na kojoj se broje glasački listići.

Cijelo jedno naselje u Philadelphiji je evakuisano danas popodne, kada je policiji prijavljena bomba.

Policija je u izvještaju navela kako su zaprimili dva poziva od iste osobe, te kako im je rečeno da bi bomba mogla eksplodirati uskoro. U detaljnoj pretrazi nije pronađena nijedna eksplozivna naprava. Važno je istaknuti da se nedaleko od ovog naselja nalazi centar za prebrojavanje glasova.

Policija je dan prije dobila dojavu da iz Virginije ka Philadelphiji putuje naoružana grupa ljudi. Oko 22 sata navečer su uočili njihov sivi automobil u blizini glasačkog centra, te su zatim uhapsili dva naoružana muškarca.

U njihovom automobilu su pronašli još jednu pušku, a oni nisu imali dozvole za korištenje oružja. Dvojica muškaraca imaju 61 i 42 godine, a sa njima je putovala i žena koja nije uhapšena.

U zaključku saopćenja navedeno je kako je ispitivanje dvojice muškaraca još uvijek u toku i kako još nije utvrđeno kakve su motive imali - kao ni da li su bili političke prirode.