Komentari (77)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Njemacku moramo ocuvati onakvu kakva je. Ako je napravimo po nasoj mjeri otisla je u tri lepe.
Da se manje markirate vjerom, a vise vjerujete u tisini, mislim na sve vjeroispovjesti, svijet ne bi bio pred kolapsom, vec prosperitetom. Broje bogomolje i nikad ih dosta, a sve rijeke zagadjene, sva suma posjecene,svijet pred kolapsom, a kod ovih kvazi vjernika uvijek ista retorika🤏
Bravo!
Muslimani u Njemačkoj se gledaju više kao sekta, a ne kao pripadnici jedne od najvećih vjeroispovijesti u svijetu. Svaka grupa ima svoje džemate i male mesdžide. Uglavnom u nekoj hali u industrijskoj zoni ili u predgrađu. Ko nas imaju dvije. Jedna tik do pivare, a druga pored javne kuće. Ponižavanje čisto.
Odlican izbor poslije dzume
Ne mogu da vjerujem da nekomu smeta poziv mujezina na molitvu sa minareta,ja svakodnevno slušam i zvona sa crkava i ezane sa munara...sa prozora vidim dvije crkve i džamiju i neobično mi kad odem negdje gdje nema zvona i ezana.
Oko 2.500, a dr. Murad Hofmann se sjeća vremena kada je prešao na islam da je bilo samo 3 pa je morao putovati stotinama kilometara da klanja Bajram namaz. To je bilo negdje prije 35 godina.
džamija mora imati dušu... ove naše tj. Osmanskog Carstva nekako one su najljepše, ferhadija,aladža itd. ova tobejarabi ko zetra il skenderija ko neki tržni centar
Pa pola takvih džamija je rađeno po modelu bizantijske crkve, ovo je bar inovativno
Ako misliš da si rekao nešto pametno onda prvo spoznaj da Islam ne negira judaizam i kršćanstvo.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
La ilahe illallah