Previranja u Grčkoj
0

Demonstranti zauzeli i čuveni Akropolj

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
U kakvom je Grčka previranju najbolje potvrđuje to što demonstranti nisu poštedjeli ni čuveni Akropolj, zauzeli su ga u utorak na nekoliko sati.

Stotinjak demonstranata, pripadnika sindikata iz Komunističke partije Grčke, u zoru je zauzelo najveći antički spomenik Akropolj, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo sadašnjom ekonomskom situacijom i skrenuli pažnju domaće i svjetske javnosti.

Demonstranti su, kako prenosi agencija ANA, iznad Partenona istakli crvenu zastavu, partijsko obilježje i natpis "Narodi Evrope, trgnite se!"

"Ovo je poruka narodima Evrope. Ljudi se svugdje suočavaju s istim problemima. Mi možemo preuzeti kontrolu u naše ruke organizovanjem protesta, tako da našim životima ne upravljaju MMF i EU", objasnili su komunisti današnji simboličan potez na Akropolju.

Demonstranti su na Akropolju ostali nekoliko sati i poslije dogovora s policijom mirno su napustili najčuveniji antički spomenik, da bi se u centru grada pridružili 48-satnom štrajku koji danas organizuju radnici i službenici u javnom sektoru, koje najviše pogađaju sadašnje mjere štednje.