Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
malo sutra, prpa zapadnjacima, ako ode mubarek, nema odakle da ide nafta iz saudijske arabije, jer je egipat tacnije suetski kanal jedini prolaz za naftu, a moras biti velika šup.c.ina kaoi npr mubarek da dozvolis taj protok..
Vidi ovog ljigavca, rasiste, kako napreduju dionice u Zastavi
1. Do mjesanja stanovnistva i samim tim kulture je doslo iskljucivo u EU i zapadnom svijetu. Znanstvena dostignuca su druga stvar. Ako koristis Yamaha pojacalo i Linux za razglas dzamije to jos uvjek nije mjesanje kulture po mom sudu. Ne-muslimansko stanovnistvo i dan danas napusta islamske zemlje pod pritiskom i prijetnjama a ni Japan ni Kina npr. nisu multietnicka drustva. 2. Jesam negdje rekao da vrijeme radi za zapad? Ali isto tako ne radi ni za istok, jer nece zapad brinuti o njihovim radnim jestima. Dovoljno ce biri brinuti o vlastitim. To sto ti svuda ubacujes rijec \"fasizam\" je tvoj problem i pokazuje koliki si sam fasista. Zemlje koje kamenuju zene, ub.ij.aju i protjeruju nemuslimane, koje su napravile najveci genocid u 20 stoljecu govore zapadu o fasizmu. Na kraju ako ti se ne svidja u EU, jer i ovo ce sve biti EU i ako ti se ne svidjaju vrijednosti uvjek mozes iseliti u Tursku ili Pakistan.
ovde se neki raduju što se negdje rađa puno djece i onda se pjene ako komšija ima drugačije mišljenje. Pitam se samo da li im se to kakva familija tako razmnožila pa bi se zbog toga poklali sa komšijom(susjedom)?
Tvoj zadnji odgovor je još gore neznanje. 1. U svim zemljama koje si nabrojao (Turska, Pakistan, Iran...) u zadnjih 100 godina došlo je do prihvatanja više elemenata zapadnjačke kulture (u širu definiciju kulture uključujemo i naučna dostignuća i tehnologiju) nego u prethodnih 1000 godina. U srednjem vijeku postojao je obrnut proces (iz muslimanskih zemalja su se znanja \"prebacivala\" u zapadnu Evropu). Taj proces se nikada nije mogao zaustaviti, niti će, jer prožimanja kultura su nemonovna stvar, Huntington i ostali pro-fašistički \"mislioci\" su u krivu... Također, u kulturu uključujemo i religiju, a i tu su prožimanja veoma jaka. 2. Tvoji stavovi mi izgledaju otprilike ovako: \"braniti fašizam ekonomskim determinizmom\". Pažljivije prouči historijski razvoj nacija, religija, skupina i vidjećeš da politička moć i uspon se ne bazira samo na ekonomiji, nego čak i više na nekim drugim faktorima. Onda će ti valjda biti jasno da vrijeme ne radi baš u korist EU i tzv. zapada
dok su zapadne zemlje dekadentnim zivljenjem ( bracni par se odluci za psa a ne za dijete) uzivali blagodeti zivota......siromasna sjeverna afrika i drugi krajevi svijeta su radili na stvranju najjaceg prirodnog resursa....djece....te je doslo sada do potrebe preraspodjele bogastava na svijetu......decenijama su zapadnjaci otimali prirodna bogatstva azije.....afrike......i digli nerealno cijene produktima koji nemaju bitnih svojstava za zivot....slike....kuce....auta i recimo cijena glumaca u holivudu.... sada je doslo vrijeme da nove generacije stasale u siromasnim zemljama uzmu ono sto njima treba a sto su zapadnjacai stvorili otimajuci od siromasnih tokom prethodnih decenija
Meni ovo mirise na Al Qaidu. Al zna zujan, zna
SA-X MOZES TI BRISATI NEPODOBNE KOMENTARE, ALI JOS UVJEK NISI USPIO ISPRAVITI GRESKU U TEKSTU IAKO TI JE RECENO NEKOLIKO PUTA! UMJESTO: \"Ako uporedite s Tunisom, brojke u ovoj zemlji su podudarne: 23 posto stanovnika od 29 godina\" JE: \"Ako uporedite s Tunisom, brojke u ovoj zemlji su: 23 posto stanovnika ima manje od 15 godina. Srednja dob je 29 godina.\" JEL TREBA CRTATI???
Tvoj odgovor mi smrdi na neznanje. Međutim, pogledaj: 1. Gdje se to sintetiziraju: U Turskoj, Egiptu, Pakistanu, Iranu, Bangladesu, Indoneziji, Maleziji, Japanu, Kini?? Nisam bas primjetio. Nuspjesni pokusaj je bio samo i iskljucivo u EU i zapadnom svijetu. A da je pokusaj neuspjesan priznalo je puno EU politicara, a narod je itekako svjestan i vidi to svaki dan oko sebe. U USA postoji druga vrsta mjesanja. 2. 50% umirovljenika i sta onda? Hrvatska to vec ima i jos uvjek nije smak svijeta. Povisit ce se dob za mirovinu i smanjiti mirovine ili ce ih djelomicno pojesti inflacija i sta onda??? P.S. Cilj ulaganja firmi iz EU u trece zemlje nije da apsorbira nezaposlenu radnu snagu tamo (to je problem doticne zemlje i njene politike i strategije ako ih imaju) nego da poveca profit i konkurentnost tvrtke. \"Pritisak\" ce uvjek postojati, samo sto ce tesko dobiti bilo kakav posao u EU u kojoj ce djelimicno opasti i standard pa cak i poslove koje su do sada lako dobijali na crno !!
O karakteru, istinitosti i nivou tvog komentara najbolje govori činjenica da je izbrisan.
Tvoj odgovor mi smrdi na fašizam. Međutim, pogledaj: 1. u svijetu danas \"nepomirljive kulturološke razlike\" se sve više gube, a kulture se sve više sintetiziraju, 2. od omladine u EU, nezaposleni su samo oni koji neće ništa da rade, a demografska činjenica je će u EU, ako zaustave useljavanje, za nekoliko decenija biti vjerovatno 50% penzionera. P.S. Ulaganja firmi iz EU u pogone u trećim zemljama nikad neće biti dovoljno da se apsorbira nezaposlena radna snaga tamo, tako da će i dalje postojati demografski \"pritisak\" na razvijene zemlje.
Isti problem je u Svedskoj i u njegovoj zemlji omladina je ne zaposlena,a Carl objasnjava africki cunami, da se primjetiti da se boji Carl africkog cunamija ocito.
KARLE, OPET S.E.R.E.Š. TAKO SI RADIO I DOK SI BIO OVDJE. NADAM SE DA ĆE TI AFRIKANCI ODRADITI ŽENU, JER TI NEMOŽEŠ
divljacko pleme, jer sam rekao istinu? jel postoji mozda zakon o blasfemiji u bih pa cete mi suditi ili jos nije uveden serijat??? Ne znam tko je divljak !!!!
Dok god oni dolaze na drvenim barkama i dok ih obalna straza spasava od gusenja, ne treba se toga bojati ;-)))
Nevjerovatno! Idiot koji nije mogao ni prijemni na fakultetu položiti, palamudi li palamudi po svijetu. Slika i prilika evropskog kretena-političara
Jel mislis da ih EU moze apsorbirati ? U EU upravo imas najvise nezaposlenih medju omladinom. Svakoj firmi je jednostavnije otvoriti podruznicu u Indiji, Egiptu, Filipinama itd.. nego dovoditi ljude i placati ih puno vise i samim tim biti nekonkurentan i jos uz to stvarati problem neintegriranih useljenika koga vec ima. Vrijeme masovnog useljavanja je proslo: 1. Nema potrebe za omladinom jer i EU omladina nema posla 2. Ljudi u EU su postai itekako svjesni nepomirljivih kulturoloskih razlika.