{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Daily Telegraph: Nova glavobolja Londona?

F
27.12.2006. u 12:08
0
0
Daily Telegraph: Nova glavobolja Londona?
0
Daily Telegraph: Nova glavobolja Londona?
Planovi Evropske unije za sastavljanje supertajnog spiska ključnih terorističkih ciljeva, poput aerodroma, plinovoda i atomskih centrala, izazvali su zabrinutost britanske vlade, izvještava dnevnik Daily Telegraph.
Britanski zvaničnici, nastavlja list, strahuju da Bruxelles nastoji razviti vlastitu ulogu u borbi protiv terorizma na način na koji se tokom nekoliko proteklih godina razvila i evropska policijska agencija Europol.

Na osnovu prijedloga Evropske komisije Britanija i druge zemlje članice Unije morale bi sačiniti spisak kritičnih infrastrukturnih objekata čija bi osjetljivost u slučaju terorističkog napada izazvala krizu evropskih razmjera.

Za ažuriranje spiska bi, dodaje Daily Telegraph, bili zaduženi dobro provjereni i povjerljivi evropski zvaničnici u Bruxellesu, ali Britanija traži da linija razgraničenja u borbi protiv terorizma bude jasno i striktno povučena.

Daily Telegraph primjećuje da zvanični London ne zabrinjava toliko sam spisak koliko zakonska nadležnost, odnosno odgovor na pitanje - šta predstavlja nacionalnu a šta infrastrukturu Evropske unije?

Britanija također ne želi da Evropska komisija ima neku ulogu u borbi protiv terorizma, dodaje list.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: