Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad je na redu Islamska republjik Sandzak, jal prije, jal poslije Islamske republjike Kosovo...
Tacno tako. Posto su Ameri iskoristili krmad koja sebi daje religijske osobine, sada ih baca narodu pod noge. Krmad sluzila Amerima a protiv svog naroda. ko u BiH
budi se islamska snaga..dolaze nova vremena.. diži se islamski svijete!! diži se ummete !! budi se iz svog stoljetnog sna!! globalna intifada uskoro počinje !!!! .. uskoro dolazi dedžal, jevreji mu već odavno pripremaju dobrodošlicu, i grade tron sa kojeg će vladati.... moramo ga i mi dočekati onako kako zaslužuje, i zabiti mu kolac i u ono drugo oko !!!! HAYBER HAYBER YA YEHUD , HIZBULLHI QADIMUN !
jarane, ovo je istina, nikakva zavjera. gadafi u italiju putuje sa ergelom konja, koje mu dopreme. to kosta milione, da bi se on kur..o! a narod pati
ocekujte uskoro najvecu armiju koju je svijet ikada vidio
Lik je sa podmetnutom bombom ubio preko 100 putnika aviona ali je za vas heroj. Kvazi muslimani gadite mi se. Pozdrav iz Sarajeva koji bi neki voljeli da pretvore u T.E.H.E.R.A.N
\"SAD ne mogu silom diktirati, ali ono što možemo da učinimo je da kažemo: \'Sad vreme da počneš da menjaš svoju zemlju\'. Mubarak je već odlučio da se neće ponovo kandidovati\", kazao je američki predsednik.Skoro dve nedelje po izbijanju krize u Egiptu, Obamina administracija se još bori da nađe način da zaštiti američke bezbednosne interese, a da ne okrene leđa protestantima.Zapadni analitičari izražavaju zabrinutost da bi Muslimansko bratstvo moglo da nakon ustavnih promena dođe na vlast i uspostavi islamistički režim, koji ne bi bio nimalo demokratskiji od Mubarakovog. To bi moglo da označi i kraj savezništva Egipta i SAD. „Saznali smo da je Muslimansko bratstvo odlučilo da učestvuje u pregovorima, što sugeriše da je ono sada u najmanju ruku uključeno u dijalog koji smo mi ohrabrivali. Sačekaćemo da vidimo kako se stvari razvijaju, ali bili smo vrlo jasni kada je reč o onome što očekujemo”, izjavila je Hilari Klinton, američka državna sekretarka.
Obama: U Egiptu nema povratka na staro Tanjug | 07. 02. 2011. - 07:41h | VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama izjavio je da u Egiptu nema povratka na stanje pre nego što su u toj zemlji izbili demokratski protesti, i umanjio značaj mogućnosti da bi Muslimanska braća mogla dobiti krupnu ulogu u novoj vladi u Kairu.\"Mislim da su Muslimanska braća jedna od frakcija u Egiptu. Oni nemaju većinsku podršku\", istakao je Obama u izjavi za televiziju Foks.Čak i da bude tako, kaže američki predsednik, \"nadam se da će Egipat dobiti reprezentativnu vladu\".On nije želeo da predviđa da li će egipatski predsednik Hosni Mubarak odstupiti sa vlasti. \"Samo on zna šta će uraditi\", dodao je Obama.\"
08:28 Protesti u Egiptu ulaze u svoj 14. dan. Nakon obećanja o reformama, koje je Omer Sulejman dao, Muslimanska Braća su izjavila da nemaju povjerenja u vladu. El-Džezirin novinar Ejmen Muhjuddin je pušten 9 sati nakon što ga je vojska uhapsila. U tuniskom gradu Kef protestanti su spalili policijsku stanicu nakon što je policija ustrijelila dvojicu aktivista .
Pusi k.u.r.c.i.n.u obrezanu Bosnji!!
Karta lokacija gdje su se odrzavali protesti –(KAIRO) http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-12371179
Tesko, Gadafi za razliku od ostalih nije dopustio da mu se zapad mijesa, nema turista, ne moze se uci u zemlju bez vize (kao u Tunis), narod mu je zatvoren i cak i bogati uglavnom se vrte samo po Libiji ili arapskom svijetu. Premlad je da bi mu sad neko mogo dohakat, a ovo mu je skola da se pripremi da izdrzi jos 30 godina. Tako da tog mulca nece tako lako skinut. Jedino ako bas ovo uzme maha al koliko ja vidim ovo je prilicno labava revolucija. Ne postoji pravi koncept sta nakon skidanja diktatora.
Zato sto im jedni diktatori pasu a drugi ne? Iaoko u Iranu su demokratski izabrali vlast. Za razliku od Jordana, Saudijske Arabije, Egipta i Tunisa.
Sto mediji ne prave \"heroje\" od ubi.jenih egipatskih demonstranata kao sto su to radili od iranskih?
Ma pusto zapadno prizeljkivanje, mada nebi bilo lose da sposobniji dodje na vlast u Libiji. Vjerovatnije da ce do revolucije doci u Jemenu, Jordanu i Saudijskoj Arabiji, jer ti dikta.tori trebaju da lete. Sto se sad po zapadnim medijima ne furaju ub.ijeni demonstranti kao kad je bila kvazi revolucija u Iranu?
Gadafiju mogu samo p.opusiti specijalno zapad, zapad i to sa mudima da ga puse.
Američkocionistička politika: Cilj ne opravdava sredstva. Jedan od ciljeva je rušenje Gadafijevog režima, a sredstva koja su upotrijebljena da se dođe do toga (Tunis, Egipat) su opravdana. Nestabilni i novouspostavljeni kvazidemokratski režimi znače mir za Izrael.