|

Clinton: Prijetnja biološkim oružjem sve jača

Clinton: Prijetnja biološkim oružjem sve jača
0
F
FENA
7.12.2011. u 20:52
5
komentara
0

dijeljenja
Clinton: Prijetnja biološkim oružjem sve jača Hillary Clinton
Sjedinjene Američke Države u srijedu su pozvale na čvršću međunarodnu saradnju da terorističke skupine ne bi ni razvile ni upotrijebile biološko oružje, s obrazloženjem da je ta prijetnja sve jača.
Američka državna tajnica Hillary Clinton rekla je kako države moraju jačati sposobnost otkrivanja i reagiranja na sumnjive epidemije zaraznih bolesti koje možda izazivaju patogeni organizmi koji padnu u pogrješne ruke.

"Nažalost, sposobnost terorista i drugih čimbenika koji nisu države da razviju i upotrijebe takvo oružje sve je veća. Zato to mora biti predmet našega rada", rekla je Clinton u Ženevi. "Postoje ozbiljni znaci upozorenja i ne treba ih ignorirati", dodala je.

Po njezinim riječima, El-Kaida na Arapskome poluotoku poziva "braću s diplomom iz mikrobiologije ili hemije... da razviju oružje za masovno uništavanje".

Jednostavno, ali djelotvorno terorističko oružje može se proizvesti od maloga uzorka lako dostupnih opasnih organizama, uz jeftinu opremu i "hemiju i biologiju na srednjoškolskoj razini", dodala je, prenijela je Hina.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...