Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Visi o tankoj niti s tendencijom pucanja.
"Turska je druga najveća vojna sila u Sjevernoatlantskom savezu"? Jeste po broju vojnika, ali ne po Indeksu vojne moći. Po navedenom indeksu ispred Turske su osim SAD još i Velika Britanija, Francuska, Njemačka i Italija.
@Nemesis Na prvom mjestu po vojnoj sili su Sjedinjene Američke Države, s indeksom moći koji iznosi 0,1663. Na drugom mjestu je Rusija koja ima indeks moći 0,1865. Treća je Kina (indeks moći 0,2318), na četvrtom Indija (0,2698). Potom slijedi Ujedinjeno Kraljevstvo (0,2747), Francuska (0,3069), Južna Koreja (0,3098), Njemačka (0,3507), Japan (0,3841) i Turska (0,4339). Znači, pogriješio sam samo za Italiju.
@Nemesis UK, Francuska i Njemačka kao nisu u NATO-u? Ma presmiješan si mi jarane...
kakva bolan druga vojna sila, pa majka mu stara valjda druga najbrojnija (po broju aktivnih vojnika) armija u NATO-u, sa tim što je u TR obavezno služenje vojske pa dobar broj od te brojnosti čine momci 18 - 20 godina, koji su na odsluženju vojnog roka.
bolje im je da izađu jer da zarate sa bilo kim niko iz nato-a ne bi reagovao a druga su najveca sila u nato-u pa nema svrhe
Oana Lungescu :-) Rumuni u NATO paktu su kao na primjer Cigani u Waffen SS.
Sta je nama Bosnjacima i Srbima jedino zajednicko ? Pa to da smo braca sa Turcima , mi po vjeri a Srbi po krvi.
Eno ti braca po Maglajskim sumama skacu aj sa njima hi hi hi
Logican zakljucak - ako su Srbi Turci, ti si Srbin, slozices se.
Turska je marionetska država. Pokušali su vladati nezavisno i onda im se desio puč. Ako budu još pokušavali, cijenim da će od njih ostati Ankara sa par okolnih planina.
ahahahahahaha i kada si se probudio spao jorgan sa tebe😂
@Pr0peler Vruće je za jorgan, spavam go.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Nad Sarajevom svice sudnja zora, s Turcima se ratovati mora...Ratovati, a ne suze liti, Sarajevo more srpsko biti...
@KoristoljubnaNVO Jesti to ti optimistična ljepotice moja?
more a i ne mora😂
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ni clanstvo BiH nije upitno.. nikad necemo postati clan nato pakta