Članica benda Pussy Riot Nadežda Tolokonjikova u bolnici

S
SRNA
1.2.2013. u 21:00
1
1
Članica benda Pussy Riot Nadežda Tolokonjikova u bolnici
1
Članica benda Pussy Riot Nadežda Tolokonjikova u bolnici
Članica benda Pussy Riot Nadežda Tolokonjikova, koja služi zatvorsku kaznu, prebačena je u bolnicu na medicinske testove, saopštila je danas zatvorska služba.
"Tolokonjikova je prebačena u bolnicu na svoj i zahtjev njenog advokata“, rekao je portparol zatvorske službe, potvrđujući saopštenja medija da je ona u bolnici.

Jekaterina Samutsevič, druga članica benda Pussy Riot, koja je na uslovnoj slobodi od oktobra prošle godine, rekla je televiziji "Dožd" da Tolokonjikova pati od glavobolje, prenijela je RIA "Novosti".

Ona je rekla da su zdravstveni problemi njene prijateljice počeli prije izricanja presude u avgustu i mogli bi da budu simptomi ozbiljnog oboljenja, navodi RIA Novosti.

"U proljeće 2012. Nadežda se stalno žalila na glavobolje dok je bila u prtivoru", rekla je njen advokat Irina Hrunova u saopštenju poslatom novinskoj agenciji RAPSI, dodajući da se zdravstveno stanje njenog klijenta u zatvorskim uslovima pogoršalo.

Tolokonjikova (23) i još jedna članica benda Marija Aljohina (24) služe dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog "huliganstva motivisanog vjerskom mržnjom" nakon izvođenja "pank molitve" za smjenu predsjednika Vladimira Putina u Hramu Hrista Spasitelja u centru Moskve prošlog februara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: