Venecuela
0

Chavez kancelariju daje žrtvama poplava i seli se u šator

FENA
Hugo Chavez  (Foto: AFP)
Hugo Chavez (Foto: AFP)
Venecuelanski predsjednik Hugo Chavez riješio je da svoju kancelariju prepusti onima koji su ostali bez krova nad glavom zbog poplava, a da svoj kabinet preseli u beduinski šator, poklon libijskog predsjednika Muammara Gaddafija.

Šator će biti namješten u bašti Chavezove rezidencije Miraflores, u kojoj je već smješteno 25 porodica čiji su domovi oštećeni u poplavama, javljaju agencije.

Nezapamćene poplave pogodile su Venecuelu koje su odnijele 30 života, dok je više od 100.000 ljudi širom zemlje ostalo bez krova nad glavom. Najpogođenija su bila siromašna predgrađa Karakasa na padinama okolnih brda, gdje su klizišta sravnila sa zemljom mnoge od trošnih kuća.

Prilikom posjete jednom prihvatilištu u kome su smješteni stanovnici tih predgrađa, Chavez je odmah naredio da se u bašti njegove rezidencije namjesti šator gdje će preseliti svoju kancelariju, da bi u njegovom radnom prostoru u rezidenciji moglo da se ubaci još kreveta za one čiji su domovi srušeni, prenio je danas BBC.

Chavez osobno nadgleda operacije pomoći poplavljenim područjima, a obećao je i program masovne izgradnje stanova na čijem čelu će biti dosadašnji ministar kulture Francisco Sesto koji je dobio novu funkciju ministra za obnovu.