{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Četrdesetak državljana BiH iz Libije prešlo u Tunis

F
29.7.2014. u 13:52
2
12
Četrdesetak državljana BiH iz Libije prešlo u Tunis
2
Četrdesetak državljana BiH iz Libije prešlo u Tunis
Foto: AFP
Zbog borbi u Libiji, koje se vode i u samoj prijestonici Tripoliju, svi državljani BiH u toj zemlji su više puta pozvani da napuste tu zemlju, a njih četrdesetak je jučer napustilo tu zemlju u pravcu Tunisa.
Kako je danas za Agenciju FENA izjavio pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH Zoran Perković, prema informacijama ambasadora BiH u Libiji Ibrahima Efendića u toj zemlji ima do 300 državljana BiH i "svi oni su više puta pozvani da napuste Libiju".

Perković kaže da je jedna grupa, njih oko 40, jučer napustila Libiju u pravcu Tunisa.

"Po riječima ambasadora Efendića, u toku su borbe u samom Tripoliju, a granate su pale na nekih stotinjak metara od rezidencije bh. ambasadora. Predsjedništvo BiH je već donijelo odluku o povlačenju ambasadora na konsultacije, a pošto je on praktično jedini bh. diplomata u Tripoliju, Ambasada BiH ostaje na tehničkom nivou, s tehničkim sekretarom koji je zadužen da pazi na imovinu ambasade i da pruža konzularnu pomoć bh. državljanima u slučaju potrebe", rekao je Perković.

Dodao je da se naši državljani, u slučaju nužde, mogu obratiti i ambasadama prijateljskih zemalja s kojima postoji dogovor, kao što su Srbija i Turska, ali i bilo koje druge prijateljske zemlje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: