{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upozorenje građanima BiH za putovanje u Libiju

F
7.7.2014. u 17:24
17
5
Upozorenje građanima BiH za putovanje u Libiju
17
Upozorenje građanima BiH za putovanje u Libiju
Foto: AFP
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine još jednom podsjeća da je već ranije izdato upozorenje potencijalnim putnicima u Libiju koje je objavljeno i na internet stranici ministarstva vanjskih poslova BiH www.mvp.gov.ba.
Ministarstvo vanjskih poslova u tom upozorenju savjetuje bh. građane da ne putuju u Libiju zbog trenutnih političkih i društvenih nemira te značajnog pogoršanja sigurnosne situacije i postojanja realne opasnosti od oružanih napada i otmica u ovoj zemlji.

Iz MVP BiH savjetuju građane BiH koji se trenutno nalaze u Libiji da razmotre mogućnost napuštanja Libije čim steknu sigurne uvjete za isto.

U slučaju neodgodivih putovanja u Libiju, savjetuje se redovno praćenje razvoja sigurnosne situacije uz pojačan oprez, izbjegavanje masovnih okupljanja, izbjegavanje kretanja izvan naseljenih mjesta, izbjegavanje kretanja u noćnim satima i na potrebu redovnih kontakata s Ambasadom Bosne i Hercegovine u Tripoliju.

Bosanskohercegovački građani u Libiji mogu zatražiti pomoć od Ambasade BiH u Tripoliju na broj telefona 00 218 21 477 43 27, a članovi porodica u BiH koji imaju srodnike u Libiji mogu kontaktirati ili Ambasadu BiH u Tripoliju ili info-liniju u MVP-u BiH u Sarajevu na broj telefona (033) 281 310, saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVP BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: