{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upozorenje građanima BiH za putovanje u Libiju

F
7.7.2014. u 17:24
17
5
Upozorenje građanima BiH za putovanje u Libiju
17
Upozorenje građanima BiH za putovanje u Libiju
Foto: AFP
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine još jednom podsjeća da je već ranije izdato upozorenje potencijalnim putnicima u Libiju koje je objavljeno i na internet stranici ministarstva vanjskih poslova BiH www.mvp.gov.ba.
Ministarstvo vanjskih poslova u tom upozorenju savjetuje bh. građane da ne putuju u Libiju zbog trenutnih političkih i društvenih nemira te značajnog pogoršanja sigurnosne situacije i postojanja realne opasnosti od oružanih napada i otmica u ovoj zemlji.

Iz MVP BiH savjetuju građane BiH koji se trenutno nalaze u Libiji da razmotre mogućnost napuštanja Libije čim steknu sigurne uvjete za isto.

U slučaju neodgodivih putovanja u Libiju, savjetuje se redovno praćenje razvoja sigurnosne situacije uz pojačan oprez, izbjegavanje masovnih okupljanja, izbjegavanje kretanja izvan naseljenih mjesta, izbjegavanje kretanja u noćnim satima i na potrebu redovnih kontakata s Ambasadom Bosne i Hercegovine u Tripoliju.

Bosanskohercegovački građani u Libiji mogu zatražiti pomoć od Ambasade BiH u Tripoliju na broj telefona 00 218 21 477 43 27, a članovi porodica u BiH koji imaju srodnike u Libiji mogu kontaktirati ili Ambasadu BiH u Tripoliju ili info-liniju u MVP-u BiH u Sarajevu na broj telefona (033) 281 310, saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVP BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: