|

Cameron: Ako Assad nastavi s represijom, dobit će građanski rat

Cameron: Ako Assad nastavi s represijom, dobit će građanski rat
0
F
FENA
15.3.2012. u 01:22
2
komentara
0

dijeljenja
Cameron: Ako Assad nastavi s represijom, dobit će građanski rat David Cameron
Britanski premijer David Cameron ocijenio je u srijedu na konferenciji za štampu u Washingtonu da će se sirijski predsjednik Bashar al-Aasad, ako nastavi s represijom, suočiti s građanskim ratom i revolucijom.
"Ono što želimo je najbrži put do zaustavljanja ubistava, to jest radije tranziciju nego revoluciju ili građanski rat. Ali ako Assad nastavi, posljedica će biti građanski rat i revolucija", izjavio je David Cameron dok je stajao pored Baracka Obame u Bijeloj kući.

"Mi moramo nastaviti s maksimalnim pritiskom da bi se pripremila ta tranzicija i raditi na postizanju istog cilja, posebno nove rezolucije Vijeća sigurnosti" UN-a, dodao je David Cameron, koji se nalazi u trodnevnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama.

Barack Obama je rekao da Assad treba otići bez obzira na sve. "Bashar al-Assad će napustiti vlast. Pitanje nije da li će je napustiti, već kada. I da bismo se pripremili za taj dan nastavit ćemo podržavati planove za podršku legitimnim težnjama sirijskog naroda", izjavio je američki predsjednik.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...