Cadbury izgubio bitku od Nestlea za korištenje ljubičaste boje

Klix.ba
4.10.2013. u 16:53
0
2
Cadbury izgubio bitku od Nestlea za korištenje ljubičaste boje
0
Cadbury izgubio bitku od Nestlea za korištenje ljubičaste boje
Britanski proizvođač slatkiša Cadbury je izgubio isključivo pravo na korištenje svoje prepoznatljive ljubičaste boje na ambalaži i to u sudskom sporu protiv švicarskog giganta Nestlea.
Cadbury je ovu boju počeo koristit na omotu svojih slatkiša 1914. godine u čast kraljice Viktorije, što je njihove proizvode činilo prepoznatljivim na policama. Međutim, izgubili su sudsku bitku i pravo na isključivo korištenje iti ljubičaste-pantone 2865c.

Ovakvu odluku je donio britanski žalbeni sud, a u Cadburyju je dočekana s nevjericom, s obzirom da su na svim nižim sudskim instancama dobili pravnu bitku.

Glasnogovornik ove britanske kompanije je ranije izjavio kako je to boja koju je njegova firma koristila sto godina i da se oduvijek povezivala sa Cadburyjem.

"Ljubičasta je bila omiljena boja kraljice Viktorije i braća Cadbury su njeni su bili njeni vjerni poštovatelji. Godinama smo se borili da ti nijansu ljubičaste osiguramo kao svoj zaštitni znak", rekao je glasnogovornik, prenose britanski mediji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: