Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moze li zamijena sta sa profila.
Postavlja se pitanje zasto mitropolit uopste ima Rolex dok mu crkva nema struju, te sta njegovi vjernici misle o svemu tome?
U Bosni Hercegovini su najopasniji upravo oni političari koji pričaju da žele da zaštite svoj narod od drugih poganih naroda. A realni praktični život ima po tom pitanju samo jedan princip: ONAJ KO NE ŽELI POMOĆI TUĐIM NARODIMA, TAJ SIGURNO NEMA DOBRE NAMJERE NI PREMA SVOME NARODU. Jel tako ?
U suštini, Hrvatska, Bosna Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Makedonija bi vrlo brzo ušle u puni šengenski sistem ako bi zakonski i pravosudni sistem nagazio najbogatije političare, naročito po pitanju porijekla imovine, i to bez izuzetka. U velikoj mjeri, nekadašnji "nedodirljivi bogovi" u Hrvatskoj i djelimično u Srbiji su pod procedurama ispitivanja i provjeravanja. Ali kod nas u Bosni Hercegovini taj efekat je slabašan. Dovoljno je da imamo samo jednog jedinog "nedodirljivog boga" iznad zakona, pa da onda postoji još čitava kasta "nedodirljivih bogova".
Pa "ČlanicaEU" dozvoli mi da te podsjetim da su često najniže cijene energenata, kao i najniži ekološki standardi, geografski upravo u onim dijelovima Evrope koji imaju najpoganije političare na vlasti. Evo pogledajmo, primjerice, geografski prostor nekadašnje Titove Jugoslavije, Albanije, Rumunije, Bugarske i Grčke i jasno možemo uočiti da taj prostor u cjelini mnogo više funkcioniše kao nepoželjan finansijski parazit za isisavanje evropskog novca, nego kao region koji bi mogao biti koristan za evropu. Da je više sreće i konstruktivnih političara, mi bi trebali da se ekonomski uklopimo u Evropu, a to znači da se stalno drži kurs miroljubivog ravnomjernog ekonomskog razvoja, da niko nebi imao razloga da bježi iz svoje zemlje.
hej ti sto se oslovljavas kao ja,,, ti nema pojma o zivotu, valjda si pomijesala svoj stav, pa ne znas sta si heheh
....................
Ovo se redovno prešućuje, baš kao i u Hrvatskoj, koja je da bi ispunila uslove morala zatvoriti svoja dva najveća brodogradilišta, dok recimo jednoj Norveškoj koja je lider u brodogradnji ne pada na pamet priključenje EU. Tako se štiti vlastita ekonomija.
Čak i da žele izgraditi još toplana ne mogu to učiniti, jer ulaskom u EU imaš kvote za sve, od proizvodnje čaja od šipka pa do proizvodnje atomske bombe, i za svaku članica pri ulasku se odredi koliko još treba nečega proizvoditi, a koliko postojećih tvornica, farmi i plantaža zatvoriti, kako bi se osigurala konkurentnost i pokrivenost tržišta.
"...Računi za električnu energiju u Bugarskoj u januaru su se više nego udvostručili..." Tako je to kada činiš sve da se uvučeš EU u pakaš. Umjesto da svim silama braniš ono što je bolje za tvoj narod i ekonomiju, usvajaju se EU standardi i norme o smanjenju zagađenja, zatvaraš i gasiš toplane na ugalj, pa prelaziš na električnu i tobože "alternativnu" energiju, a nemaš para ni za yebeni ćumur u vreći. Imaš izbor: ili grijanje na struju ili kupi od Njemačke sofisticirane (i jeftine daboome) filtere za dimnjake.
Pljakadu
Mislis na one pravoslavce sto su protjerali sve muslimane u Beogradu i ostatku Srbije, koji je uzgred imao vise dzamije od Sarajeva?
@taban bujrum,zahvali se ti pravoslavcima sto na balkanu jos postoje dzamije i muslimani,da su muslimani prezivjeli teror od krscana kakav su krscani od muslimana za tih 500 godina ni jedna crkva niti krscan na balkanu nebi postojao.
Nek se zahvale Islamu da jos imaju crkvu , i oni i Srbi. Da je neka druga sila vladala Bugarskom ko Turska 600 godina , ne bi imali ni jezik ni crkvu. Ovo je samo dokaz koliko je Islam tolerantan u historiji bio. Uzmimo srpske crkve na Kosovu, manastire, niko nije porusio a vlasi potrcali po Bosni rusiti dzamije prvom prilikom i to na pragu 21 vijeka. Da ne pricam sta je Vatikan radio po Juznoj Americi i Africi, koji je to genocid bio.Zato svi pricaju spanski ili portugalski, noz pod grlo , demokratija iz Evrope. Al svi idemo na Akru, pa tamo ce se sve pokazati.
ko kupuje ono sto mu ne treba prodavat' ce ono sto mu treba...
Ovakva poskupljenja i nas ubrzo ocekuju ukoliko se privatiziraju javne kompanije EPBiH i BhTelecom,ali kako se drugacije rijesiti uhljebljenih ljudi(ovdje prvenstveno mislim na BhTelecom) u istoimenim firmama nego privatizacijom? :/
Nevezano za temu, ali zar nije Grčka trenutno najsiromašnija zemlja EU-a? :)