Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zašto ovaj portal prevodi samo članke od britanskih medija,? Ako već niste u stanju da pišete vlastite članke, onda barem budite objektivni pa prevodite i članke njemačke i španske štampe.
Vrlo je jednostavno objasniti nijemcma sta se dešava: ako Grčka propadne i ode u \'default\' tako sto neće moći vratiti svoje dugove po osnovu desetogodisnjih obveznica, odmah će za njom propasti i njemacke banke koje su kupile te iste Grčke obveznice a za njima i Francuske. Tako, spasavanjem Grčke Njemačka a i francuska spašavaju same sebe i svoje banke jer ako one padnu kao u Americi sto su pale, posljedice će biti puno bolnije i skuplje po Njemačku.
Platice to grcka njemackoj i to sa kamatama. Pa grci su prvo morali usvojiti set radikalnih zakona o stednji, pa je njemacka tek poslije toga pristala dati pare.Da je svabo glup nebi bio to sto jeste..