|

Brown za jače trgovačke veze s Kinom i Indijom

Brown za jače trgovačke veze s Kinom i Indijom
0
F
FENA
23.11.2009. u 10:40
1
komentara
0

dijeljenja
Brown za jače trgovačke veze s Kinom i Indijom
Britanski premijer Gordon Brown trebao bi se danas izjasniti o uspostavljanju jačih trgovačkih veza s novim ekonomskim gigantima, kao što su Kina i Indija, kako bi pomogle Velikoj Britaniji da izađe iz recesije.
U obraćanju pred održavanje godišnje konferencije u Londonu, prve pokroviteljske organizacija, Konfederacija za britansku industriju (CBI), Brown bi također trebao objaviti održavanje međunarodne konferencije o investiranju 2010., prema kopiji govora objavljenoj u nedjelju, prenosi AFP.

CBI, koji zastupa 240.000 britanskih preduzeća a zapošljava trećinu radnika privatnog sektora, trebao bi se usredsrediti ove godine na mogućnosti da osigura oporavak preduzeća od posljedica najduže recesije koju je Velika Britanija upoznala.

Brown bi trebao otkriti i "novu strategiju ekonomskog rasta" na ovoj konferenciji, na kojoj bi također trebao da prisustvuje i šef konzervativne opozicije David Cameron, koji se smatra budućim premijerom, i generalni direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominique Strauss-Kahn.

- Danas, mi imamo više od 400 kineskih firmi u Velikoj Britaniji. U novoj strategiji ekonomskog rasta, želim ne samo na stotine, već na hiljade kineskih firmi u Velikoj Britaniji i britanskih firmi u Kini,
smatra laburistički premijer.

- Uskoro ćemo potpisati i nova strateška partnerstva s Indijom, a trgovački odnosi sa SAD-om su jaki. Potrebno je da se Velika Britanija okrene prema vani, privlačeći investicije i visoko vrednovana radna mjesta, navodi se u govoru Browna.

U tom cilju, on je najavio međunarodnu konferenciju o investiranju u Londonu, koja će se organizirati početkom godine, pozivajući britanske i strane investitore da dođu da vide šta Velika Britanija može ponuditi svijetu.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...