16 povrijeđenih
2

Broj žrtava u masovnoj pucnjavi u Daytonu popeo se na devet, upucan i napadač

Dž. L.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
U masovnoj pucnjavi u Daytonu broj žrtava popeo se na devet, dok je 16 osoba hospitalizovano sa teškim povredama. Napadač je ubijen, javljaju američki mediji.
Pucnjava u Daytonu desila se u Oregon distriktu u ranim nedjeljnim satima po lokalnom vremenu, i to manje od 24 sata nakon masakra u El Pasu u Texasu u kojem je 21-godišnjak ubio 20 ljudi.

Prema informacijama sigurnosnih zvaničnika, u pucnjavi u Daytonu učestvovalo je više napadača, a policija navodno traga za muškarcem koji je nosi masku i bio naoružan. Drugi napadač upucan je na mjestu incidenta.

Iz Miami Valley bolnice kazali su kako su primili više povrijeđenih, ali nisu željeli otkrivati više informacija.

Oregon distrikt jedan je od deset historijskih krajeva u Daytonu, dok je ulica East 5th Street u kojoj se desila pucnjava poznata po velikom broju barova, kafića i restorana. Pucnjava se navodno desila u "The Dublin Pub" and "Ned Peppers Bar", ali ove informacije još nisu potvrđene.

"Naša srca su slomljena zbog čina nasilja koji se desio večeras. The Dublin Pub će donirati 100 posto svih troškova sahrane porodicama žrtava. Bog vas blagoslovio. Ukoliko je ikada postojala potreba da Dayton bude jak, to je sada", kazali su iz The Dublin Puba.

Stravična pucnjava u Ohaju uslijedila je nakon masakra u Texasu koji je okarakterisan kao zločin iz mržnje prema latinoamerikancima. Motivi pucnjave u Daytonu još nisu poznati.