Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bezidejni nehljebi kojima je lakse galamit na "zlog bijelca" nego zasukat rukave i odradit posao. Bio sam u Americi, sve i jedan edukovani crnac sa dobrim poslom ne podrzava ovo njesra
@Karabiner98k Baš me čudi tvoj komentar, zato što svaka iole inteligentna osoba može da provjeri na internetu kada je pokret nastao, zašto je nastao i koliko zapravo školovanih i edukovanih crnaca podržava ovaj isti pokret. To što ovakvav pokret udara direktno na vladajuću strukturu, e to je problem. Nešto kao i opozicija u politici.
@karabiner malcolm x je bio obrazovan, martin luter king takodje, mandela... mislis da bi oni danas bili protiv blm pokreta?
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Amerika je svakim danom sve bliža Balkanu. Državu vode neke rijaliti zvijezde, društvo podjeljeno, postoje klase razlike, oružija imaju, samo da zarate pa da im uvedemo sankcije, dovemo ih u vojnu bazu Brčko i natjeraomo da potpišu Brčanski mirovni sporazum.
Nešto mi je bolje u Kaknju, Kakanjski mirovni sporazum.
Ja mislim da su crnci i sami krivci jer su crni. Da su bijeli ovih problema ne bi imali.
crnacka posla, ne zanima nas to ovdje
Kada su neki članovi tražili da im bijelci np.daju svoje kuće i imanja za oprost, naravno da će povećati tensije mržnje. Iskreno nikada nisam bio rasist, ali nakog stanja koja su se dogodila zbog "ubistva"jednoga narkoma osudzenog izmedzu ostalog za prijetnje trudnici pištoljom, počeo sam drugačije gledati na američke crnce...
Rasne tenzije je povecao onaj koga podrzava KKK. i Qanon A to je trumponja.
Znaci najveci racisti na svijetu su za status quo. Nek niko njihovu privilegiju ne dira.
Pa naravno da je povecao,jer Trampovi glasaci i dan danas misle da je potpuno u redu ubijati crnce ,drzati ih kao robove i prodavati na pijacama za njih je to u redu, za njih to nije rasizam za njih je to ispravna stvar
@potocari Ajd ne rise
To je isto kao da pitate povećavaju li lgbt protesti homofobne tenzije. Da, povećavaju, privremeno, ali nije u tome poenta.
Pitanje koliko je crni rasizam ? Ima li crni rasizam (crni mrze , bijelce,azijate,indijance,crvene . Koliki je crni rasizam da li je isti kao i bijeli rasizam . Crni su rasisti kao i bijeli , Nijemci su rasisti kao i Kinezi,i Rusi itd. svi bi trebali da se pitamo koliku smo mi svi rasisisti a ne samo upirati u Bijele Amerikance.
Nepotrebna nametanja su uvijek nepotrebna
BLM a u toj fašističkoj grupi skoro pa niko crnac...Bizarne stvari se desavaju danas...
Čestitam al' nek se drže podalje od istočne Evrope.
svuda rasizma ima i kod crnaca i bjelaca kako kazu sve polazi i dolazi od kuce ha ja...
Nije ih povećao,nego ih je izbacio na površinu..Rasizam se,uz sve ostalo u Americi,trpa pod tepih,a onda se cijelom dunjaluku "šminkaju" kao zemlja demokratije,vladavine prava,slobode...Mada mislim da još samo mala djeca vjeruju da je to zaista tako..
Sve što je izforsirano ne može proizvesti dobar efekat.
"U ovu anketu je bilo uključeno više od 2.000 osoba, a samo 17 posto njih se nije složilo s navedenim tvrdnjama." Baš mi je fuj da danas 2000 nasumičnih retarda zvanih anketari, kojih je 45% rasisti (članak to dokazuje) kroji sudbinu dosta miliona ljudi, koji će se upecati na ovakve stvari. Strašno.