Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
glupsone iznad spijuni su svugdje i po medjudrzavnim ugovorima, drzave koje zele biti pripadnici istog politickog bloka su obavezne da omoguce rad inostranih spijunskih sluzbi u okviru medjudrzavnog dogovora. Ako hoces u europu ili nato, onda po dogovoru clanica, moras biti podoban za tako nesto, zato su spijuni tu, koji imaju drugaciji naziv clasificiran diplomatskim korom.
Trebali dalji komentar, a Hafize, jesi pravi vragolan, doista. Obavještajci britanske MI6 krstare Hrvatskom TJEDNIK Nacional tvrdi kako britanska Secret Intelligence Service (MI6) uz neformalnu dozvolu Ive Sanadera i šefa Protuobavještajne agencije Joška Podbevšeka neometano patrolira Hrvatskom, prisluškuje telefone i prati hrvatske građane koje smatra sigurnosno zanimljivima. Naime, početkom svibnja Sanader je odobrio Britancima zbog potrage za Antom Gotovinom i njegovim suradnicima da prisluškuju sve za koje smatraju da bi mogli imati ikakve veze s odbjeglim generalom. Prema tvrdnjama Nacionala, britanski špijuni taj su posao najvjerojatnije obavljali nezakonito i bez ikakve kontrole, a POA im je osigurala cjelokupnu logistiku za posebno opremljene kombije za prisluškivanje koje su dovezli iz Velike Britanije, dva ureda u središnjici, te brojeve telefona svih osoba koje se sumnjiče za potporu Gotovini. Također uz pomoć POA-e, Britanci su na svoje kombije marke Bedford postavili lažne tablice s registracijama Koprivnice, Šibenika, Zagreba i Zadra. Prema riječima nekih zapadnih diplomata u Hrvatskoj, koji se ne slažu s takvom odlukom hrvatskih vlasti, engleski su špijuni zapali u neprilike kad im je jedan kombi bio potpuno uništen. Naime, kombije su špijuni MI6 ostavljali na zaštićenom parkiralištu Robnih terminala u Jankomiru, uz hotel Golden Tulip gdje su spavali, bez ikakvog osiguranja. Međutim, jedne noći u lipnju izgorjele su sve instalacije na opremi vrijednoj nekoliko milijuna eura, a navodno su i ukradene neke diskete s telefonskim razgovorima nekoliko poznatih ljudi iz hrvatskog političkog i medijskog života, što je razlog špekulacijama da se radi o diverziji a ne o strujnom udaru kako su neki željeli prikazati. Nacional dalje tvrdi kako su britanski špijuni razlog smjene Franje Tureka, koji im navodno nije želio omogućiti slobodno prisluškivanje i fiksnih telefona hrvatskih građana, a iz krugova bliskih državnom vrhu tjednik saznaje kako se ni Sanader ni Mesić ne koriste mobitelima za bilo kakve ozbiljnije razgovore. Nacional zaključuje kako stvarni razlog britanskog djelovanja na hrvatskom području nije samo hvatanje Gotovine, već se vjerojatno radi i o želji da na Balkanu imaju što veći utjecaj, te da se bore protiv eventualnih prijetnji britanskim interesima širom svijeta.
Dragi Pele, Nemoj se bolan sekirat' sto si fukara, mora i to neko bit'. Kad te opet tak'a tuga ufati, ti skokni do Tarcina, bice ti lakse.
Britanci su u cijeloj povijesti covjecanstva odigrali najpoganiju ulogu. Ameri su njihova kopilad. I hvala bogu da ce uskoro biti samo kusur od nekadasnje imperije.
Dobro je pa nek si ti pun logike, odma mi je nesto lakse. Tako ti je to kad se papak pohas, pa nije prije rata otiso dalje od Tarcina a sad prodaje muda za bubrege nama fukari sto smo ovde. Sikter sram te bilo. Sta vas dvojica guzni haveri, svaka cast, Hafize ti bi mogo prodavat maglu i ovde ne samo tamo gdje jesi. Ali to je do tebe. Ti vidim dobro to uvijes ali mozes to uvijat papanima kao sto ti je jaran Osman. A sto se tice ove koje ti podrzavas britanijue velike i Amerike jos vece, super su one meni. Lizi ti i dalje njima sta god hoces i placaj morgidje do ujutru i zivi na kreditnoj kartici do prekjucer. A to sto oni pomazu od toga se u pravom smislu rak dobiva. Pa sto neko od vas dvojice kaze, bolje rak nego sida. To je njihova pomoc. Samo vi i dalje suplijirajte i uzivajte. Na kredit
hafize i osmane vi ste prave seljacine i ko vam dade tasteturu pogani balijska
UHAPSHEN RADOVAN KARADJICH ??? NA FORUMU JE OBJAVLJENO DA JE RADOVAN KARADZHICH UHAPSHEN SA LINKOM KA BBC NEWS. IAKO SVE IZGLEDA UPECHATLJIVO, RADI SE O 'SPUF' TJ. MOGUCHNOSTI DA SVAKO KREIRA SVOJE SOPSTVENE VIJESTI I STAVI IH NA BBC-JEVU FAKE NEWS PAGE. KADA KLIKNETE NASLOV ARTIKLA O KARADZHICHU, DOCHI CHETE NA STRANICU GDJE MOZHETE SAMI KREIRATI SVOJ SOPSTVENI ARTIKAL I STAVITI GA NA BBC-JEVU FAKE STRANICU.
Pele, ti ne "fermas " mnogo toga, logika ti nije jaca strana, a u znanju si jos najtanji. Da te svejedno parafraziram: bujrum ti je da zivis u zabludi i da i dalje lizes dupe ne Amerikacima, nego nasim domacim sonjama, pocev od lijenih sluzbenika na salteru poste, banke, opcine ili policije, preko svog sefa (ako imas posao), pa do nasih cijenjenih politicara. I, posto te toliko kopka: jesam u Americi, ali ne lizem nista nikome. Pitam se otkud ti ideja da moram biti u Americi da bih govorio u njihovu korist. Vjerovatno tamo odakle si "skontao" da ne znam ko je napisao "1984", koju ti nisi uopste procitao. Osmane: nista ne ukazuje da je Pele imao vise od 18 u ratu, pa nije ni narocito vazno na kojoj je strani bio - u njegovom slucaju to bi bila cista geografija i nista vise. Mozemo se samo nadati da nivo neznanja i, sto da se lazemo, primitivizma na ovim diskusijama ne reflektira stanje u cjelokupnom drustvu. Mada, s obzirom na rezultate koliko vec slobodnih izbora, bojim se da je to jalova nada.
PELE U PRAVU SI TI. SAMO DE MI RECI JEL BI TI RADJE DA TE AMER POMOGNE PA UCJENJUJE ILI DA TE RUS, SRBIN, KINEZ ILI ARAP ZIVA ODERE BEZ POMAGANJA I BEZ UCJENJIVANJA??? AKO SI BIO NA ISTOJ STRANI NA KOJOJ SAM BIO JA ZA VRIJEME RATA, PELE, ONDA ZNASH O CHEMU GOVORIM. ISTO TAKO, AKO SMO BILI NA ISTOJ STRANI, NEBI NAS BILO VISHE OBOJICE DA NIJE BILO AMERA. ALI TI TO DOBRO ZNASH BEZ OBZIRA NA KOJOJ STRANI SI BIO, NEGDJE NA BRDU ILI NEGDJE U DOLINI GLUMECHI POKRETNU METU. HAFIZ JE MOZHDA U AMERICI, MOZHDA NE, ALI ZAR JE TO BITNO. AKO JESTE, RAZLOG VISHE ZA TEBE DA GA CHUJESH I SHVATISH JER ZNA BOLJE OD TEBE SHTA AMERIKA HOCHE. NIJE DA TI NISI U PRAVU ALI MANJE NUZHNO ZLO JE BOLJE IZABRATI U SVAKOM SLUCHAJU. A NE MOZHESH NI OCHEKIVATI DA TI NEKO POMOGNE ZA DJABE, MORASH NESHTO I TI ULOZHITI, ZA BUDUCHNOST I ONE KOJI DOLAZE.
Halo, neznam sta je to Amerika dobro donjela covjecanstvu, a Britanija jos vise. Vidim da si stariji i da bi mozda nesto i pogodio od ovoga sto kazes ali ti to sve nesto te ameri ovo te ameri ono. Vjerovatno si gore, pa im lizes sta vec hoces to je do tebe i tvog lizanja. 1984 to je ciko koji se zove Dzorz Orvel, vidim da to si znao(ne). Britianci sta su radili i sta jos rade, zahvaljujuci amerikancima, to nemam namjere da ti pisem jer vidim da to ti nefermas. A ako neznas sta je ekonomski fasizam jos bolje zivi u toj zabludi da oni svima "pomazu" e bas zato, sto ti pomazu oni te i ucjenjuju, ali to je mozda tebi strano. Zato moj Hafize budi mi dobar i uzbrdo brz, i uzivaj u americkom suncu i koka-koli. Prijatno i hvala na paznji
... A NOVAC JE SVE
Osmane, u pravu si. Vrijeme je novac.
HAFIZE, VIDIM KONTASH STVARI. NEMOJ DANGUBITI SA GLUPOSTIMA (DA NE KAZHEM SA GLUPANIMA) BRAVO, SVAKA CHAST
Pele: Nije bas "pracenje" tako jednostavno. Ipak komad plastike nije isto sto i mobilni telefon (npr, nema bateriju), a jos nisu izmislili cip koji moze "stati" u licnu kartu, a istovremeno i emitovati signal koji satelit ili neki drugi udaljeni prijemnik moze pokupiti. 1984 je vec bila i prosla, kad je pao kumunizam. Druga stvar, nije mi jasno sta ti znaci "ekonomski fasizam", a niti sto trpas Amere i Engleze u istu torbu. Ako nista zbog pristupa Bosni tokom rata, ne treba ih posmatrati skupa. Je li "ekonomski fasizam" sto su Ameri vazda prvi u pomoci kad bilo gdje udari zemljotres ili kakva druga nesreca - ukljucujuci i nase zemljotrese u Crnoj Gori i Banjaluci. Ili sto su prvi u ukupnoj ekonomskoj pomoci inostranstvu, a Bosni posebno. Ili sto su bombardovali Karadzicevce 1995 i tako ih prislili na mir? Mozda je "ekomski fasizam" sto, takodje, gledaju svoj (ekonomski) interes u svijetu, ukljucujuci i brigu za proizvodnju i cijenu nafte na svjetskom trzistu, od koje im vrlo direktno zavisi privreda. Ako je tako, nadji mi ga koji nije "ekonomski fasista".
kada pricate o njihovoj demokraciji ne zaboravite da su oni ukrali dva kontinenta od ljudi, pobili ih, pokrstili silom a danas one koji su preostali tretiraju kao lafo ravnopravnim a smjestili su ih u rezervate