Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nek pošalju fotografije iz Bosne za tu kampanju, bit će najefikasnije za odvraćanje.
A imali ste obraza vi ici po svjetu i kolonijalizivovati sve sto ste stigli...dzubrad jedna kraljevska...britanska...
gdje si pametni nisam te prepoznao.Jeftinija cijena proizvoda dize standard zivota.Sta je proizvod?Radna snaga ili?Pa kretenu Boziji normalno je da sve te krkanske drzave Rumunija,Bugarska,Poljska itd. nisu zaduzene upravo iz razloga koje sam ti naveo.Evo ti podatak da 10mil. Poljaka radi u inostranstvu neka oni mjesecno posalju u svoju drzavu svaki po recimo 400 eur. to je 4 milijarde mjesecno se salije u Poljsku a zauzvrat su ostale drzave ostecene za isti taj iznos.E sad to je kad neko radi pa placa porez,doprinose,iznajmljuje stan jednostavno trosi pare u drzavi u kojoj je zaradio.Sad skontaj da 100 hiljada onih koji tu dodju samo da bi uzeli te pare i iznjeli iz drzave je 40 mil. mjesecno ili 480 mil. god. ode u Rumuniju.A UK dobije rac.ku za to.I tako tebi Rumuni i ostali dizu standard.Ma bravo intelektualac.
Zivim na zapadu i niko me ne zeza. Radim svoj (fala bogu) ne tezak posao. Ko radi tezak i slabo placen posao vidi samo neprijatelje oko sebe. U zemlji u kojoj ja zivim Rumuni i Bugari uglavnom kradu,pljackaju i prose. Valjda Britanci ovo rade is iskustva sa sadasnjih 250 hiljada.
@lol kakve ti gluposti lupas, ovo "ubise ekonomiju"...jeli se zapadna evropa zaduzila koliko jeste radi gradjana bugarske i rumunije? ja zadnji put kada sam pogledao, bugarska i rumunija nisu zaduzene ni blizu kao sto su "napredne" zapadne ekonomije irska, spanija, italija, slovenia, francuska, grcka...englezima je bilo super da su nasli nekoga da im radi poslove koje oni nisu zeljeli za baksis, jer jeftinija cijena proizvoda dize standard zivota. a sada kada su poharcili svoje bogatstvo, sada su im bugari i rumuni krivi...osim sto "trguju papirima" na tom otoku magle, nista drugo realno ni ne proizvode. izvezli su sve u kinu i daleki istok. zato ne rise gluposti svijut'... p.s. da vidis nasih sunarodnjaka i komsija (prva imigracija) kako zive i rade po svijetu (znam, jedan sam od njih)
ja ne znam - de mi reci kakvi su oni? ja se kladim da nikada nisi ni upoznao nekog bugarina ili rumuna, a kamoli im bio u zemljama. ali znam, da se nisu klali i imali koncetracione logore kao sto smo mi radili svakih 40etak godina.
ima mnogo glupih, neinformisanih komentara...nije problem engleskoj imigracija, njima cak i treba imigracija da bi ocuvali nivo njihove populacije koja stari, i koja bez imigranata pada... engleskoj je problem njihova i svjetska prezaduzena ekonomija, socijalna politika koju je uvela njihova labour stranka (i koja je prodala 395 tona njihovih rezervi zlata izmedju '99 - '02e, kada je cijena zlata bila najniza u zadnjih 20 godina). gradjani bugarske i rumunije vec imaju restrikcije u britaniji na socijalnu pomoc koju oni mogu da dignu. oni sluze kao jeftina radna snaga koja glupim englezima dize standard zivota (cijena rada i usluge je manja). ksenofobija je jedna od oruzja koje drzavnici koriste kao diverzija od nihove odgovornosti za g)vna u kojima im se zemja nalazi.
pa ja kad su stoljećima pljačkali pola svijeta sada su sami sebi dovoljni Hićo je za njih bio gospodin
E moj Zajime moram ti priznati da u moru komentara koje ovdje procitah tvoj je ubjedljivo najgluplji. Kakve bljuzgotine i skrabotine.Kakve care ti krstove,krizeve,drva,betone spominjes?? Kako samo zatucanog svijeta ima,bolesnog do srzi.Jadna je ova zemlja sa ovakvim kao sto je zaJim,a jos jadnija cinjenica da ih je sve vise i vise iz dana u dan. Buzdovan je inteligentniji od tebe.Papan kakav se rijetko vidja.
Zaime, ne znas se ni potpisati a tu nesto trkeljas. Nije Zajim nego Zaim blento jedan.
E moj Zajime, tebi tvoja "civilizacija" razveze samo jezik, a znanje nikakvo ja bolan, u ercegovini nema drva jer se prave betonski krizevi :D
@AVATAR Sarajevo su osnovali bas ti o kojima tako podmuklo govoris. Ne samo Sarajevo, nego i vecinu drugh gradova u BIH. Ustavri, sve sto valja u ovoj zemlji doslo je istih. Sve sto ne valja, doslo je od takvih kao sto si ti. A sta si ti? Ti si jedan obicni rimski sluga i uhljup, onaj koji voli betonske krizeve od 50 metara. Te gromade neukusa i fasizma dodju kao vrhunac arhitekture pomahnitalih, krvolocnih i primitivnih papinih isprdaka. Ne preostaje nista drugo ni praviti osim krizeva, jer su bas ta tvoja civilizovana ali naoruzana do zuba, braca po vjeri, sasjekli svu Hercegovinu, a vama papa rekao da umjesto drveca sadite krizeve. Kad si vec kod tog, ko zeli blizu koga, ne bi se reklo da je tacno to sto govoris. Oni zele nasu zemlju a ne mi njihovu. Neka se drze podalje ako to zele, nece nam nedostajati ti tvoji "civilizovani" vjeruj mi.
Najbolja kampanja će im biti, da predstave da im je penzija kao u BiH, da su plate kao u Bih, da je bezbjedonosna situacija kao u Bih, da je socijalna pomoć kao u BiH. Samo neka malo iskopiraju našu situaciju i vjerovatno im niko neće doći.
Pricate da su fasisti i rasisti, a svi bih ovde kod nas sve sandze izbacili sutra da bih mogli. Ne zaboravite da kraljica Elisabeth, svake godine nam cestita dan drzavnosti. Dobar je zapad, ali bez rumuna i bugara. Da budemo iskreni, svi mi znamo kakvi su oni i kako razmisljaju. Ukratko, zapadna E"U"ropa je sloboda, Balkan zatvor a mi zatvorenici koji cekamo da otvore kapije zatvora...
Gledajući većinu vaših komentara, nije čudo da vas niko od civiliziranih zapadnih zemalja ne želi ni blizu.,, neki su protiv toga što je Britanija imala kolonije?! Pa i Bosna je bila Turska kolonija 400 godina.., ruku na srce - šta je to dobroga ovde ostalo nakon odlaska Turaka? Jedino što vrijedi u Sarajevu su stare austrougarske građevine i nekadašnje prijeratno građanstvo kojeg više nema. Svima je jasno koja populacija sada vlada Sarajevom i zašto prevladava loše umjesto dobrog? Ovaj grad je prije rata imao svijetlu budućnost.., sada nepovratno ide unazad. Da bi se postalo građaninom, treba prihvatiti gradsku kulturu i zahtijeva nekoliko generacija naraštaja da se “seljaština” pročisti. Da baš, kome JA to govorim?!
mene je engleska kraljica sexualno iskoristila, jer su otkrili da imam jako veeeeliiiiki K.U.R.A.C. help MILF napada, a imam samo 15 godina.
A koga to interesuju zlatom popločane ulice? Železo, braco, železo mene interesuje, kakva je situacija sa železom.