Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zalosno. Tako brzo donesena kazna i to 35 godina za slobodu govora i sirenje istine, dok se ratni zlocinci oslobadjaju. Ko je tu na cijoj strani?
Povjerljivi dokumenti su sa razlogom povjerljivi.
@obavještajac ...što znači da kriju pyzdarije...
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Američka demokratija na djelu.
Nazalost, Amerika je potpuno teokratska, kao i ovi mali komadici drzava na Balkanu. Uvlace religiju u svaki kutak covjekovog zivota, kontrola, kontrola, veliki brat te gleda :)
Po meni covjek je nevin i svaka mu cast, ali s druge strane ovo je drzava, zakon se sprovodi nad svakim stanovnikom iste bez izuzetka.
Btw: njih dvojica si išli uništavati živote zbog informacija koje većina zna, zamisli Ameri špijuniraju, otkrili su uistinu Ameriku tim podatkom. Lako je komentirati iz udobne fotelje, dok nisi u njihovoj koži, imaš normalan život, s obitelji , s prijateljima...Oni to neće imati više nikad....
A Assange likuje na sigurnom i broji pare dok se ovakvi žrtvuju i uništavaju svoje živote. I ovome i Snowdenu je sjeban život i tu nema više pomoći. Onaj razmaženi Amer Snowden će brzo početi plakati kako bi on u SAD i kako mu je žao...Pazite što vam kažem, za najmanje godinu, 2 ćete čuti kukanje..
Svaka čast ovo je demostracija države kod nas da ih je deset pobijeno ne bila ovakva kazna. Eto onaj debil što je maloljetnih zapalio ženu, pa poslije kada je napunio 18 god umalo nije neku babu ubio i dobio godinu dana. E pa u Americi bi dobio haman doživotno.....
To se u prevodu zove americka demokracija, odnosno SLOBODA GOVORA...(ko god je procitao detaljno njegovo izjavu mogao je shvatiti da je covjek samo iznjeo cinjenice)
sad ce tek da dobije po s,upku :D
u vojsci nema demokratije a tu se bas radi o vojsci. svi unaprijed znaju sta ih ceka , pa slobodno...
Sta ces , to ti je demokratija...
'murica ... to dobijes kad pokusas otkrit prljavi ves bilo koje od drzavnih/vojnih administracija ... "povjerljivi dokumenti" .... kurko ... citaj pokusaj skrivanja ubistava neduznih ljudi... da ima malo vise ovakvih vojnika kojima savjest proradi i eventualno koji general - ne bi amerika vise bila ovo sto jeste - tiranin ... previse stvari je zasnovano na prljavim i krvavim poslovima ... problem je sto se oni uspijevaju odbraniti od toga ... ne bi me iznenadilo da ovaj covjek "umre" u zatvoru "prirodnom smrcu"
To je ta obećana zemlja, a kad se prisluškuju građani svoje zemlje, to je ok!
Važno je da počinioci zločina u Iraku objelodanjenih u dokumentima za koje je on osuđen, i dalje nisu procesuirani. To je ta demokratija!
Oni koji vjeruju u americku demokratiju i slobodu govora, mogu slobodno da vjeruju i u dobre vile ili morske sirene. Ovaj hrabri momak je vidio snimke na kojima americki piloti iz helikoptera ubijaju civile u Afganistanu i odlucio da to pokaze cijelom svijetu. Za svoj visoko moralni cin i hrabrost dobio je 35 godina robije, a njegov predsjednik za sve zlocine Nobelovu nagradu za mir.
nabijjem i nobela i predsjednika na jednu stvar.
Čovjek je bio djelatno vojno lice. Da neki pripadnik vojske u BiH iznosi u javnost tajne ili strogo povjerljive dokumente , a informacije sa tih dokumenata učine veliku štetu državi i narodu vi isti koji sada prozivate Ameriku bi za tog vojnika tražili smrtnu kaznu.
@King of ..... Velika je steta nanesena zato sto je americkom narodu i ostatku svijeta ukazao na zlocine koje americka vojska svakodnevno cini u Afganistanu i ostalim okupiranim drzavama. Da je neki njemacki vojnik otkrio zlocine nacista za vrijeme rata, konc logore i masovna ubistva, bio bi ubijen, ali to ne znaci da njegov cin ne bi bio moralan i hrabar. Isto vazi i u ovom slucaju.
https://www.youtube.com/watch?v=5rXPrfnU3G0 Ovo je Bradley Manning gledao i odlucio da to vidi i cijeli svijet.
Zao mi ga momak nista nije kriv upao je u zamku sto je i sam priznao da nije htjeo nastetiti svojoj drzavi
To je ta sloboda govora.
Kakve veze ima njegov slučaj sa slobodom govora? Jeste vi bosanci zaostali...
Probaj ti objavit tajne dokumente firme u kojoj radiš pa ćeš vidjet kako ćeš završit.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)