Svijet
0

Birmingham: Policajci umalo upucali tinejdžera zbog plastičnog pištolja

Klix.ba
Šesnaestogodišnji tinejdžer iz Birminghama umalo je upucan zbog plastičnog pištolja koji je nosio za pasom. Policijski službenici dobili su poziv od građana koji su rekli kako su vidjeli momka koji hoda sa "oružjem".

Policijski službenici zaustavili su dva tinejdžera i uperili pištolje prema 16-godišnjaku koji je imao igračku. Bacio je plastični pištolj na pod i podigao ruke, a policajci su pretresli obojicu.

"Naoružani policajci stigli su na mjesto za nekoliko minuta. Kada su se predstavili momak je počeo paničariti, ali je bacio pištolj za koji se uspostavilo da je bio plastični. Kada su policajci ugledali pištolj izvadili su svoje i repetirali ih.

“Srećom, nisu pucali i utvrdili su da je riječ o tinejdžeru koji je nosio igračku", kazali su iz policijske službe u Birminghamu.

U svjetlu serije terorističkih napada i povećanog nivoa uzbune u svim velikim gradovima povećan je broj ovakvih incidenata širom Zapada. Do sada je samo u Velikoj Britaniji bilo 80 incidenata u kojima su ljudi nosili lažno oružje.