Bivši specijalac otkrio
0

Bin Laden je ubijen za 90 sekundi

Sarajevo-x.com
Kuća Osame bin Ladena
Kuća Osame bin Ladena
Chuck Pfarrer, biši komandir specijalnih američkih snaga koje su izvele napad na kuću u kojoj se skrivao Osama bin Laden, demantirao je zvanične izvještaje o ubistvu čelnog čovjeka Al Qaide.

''Napad nije trajao 45 minuta već 90 sekundi. Specijalci su ušli u Bin Ladenovu kuću sa krova, ne sa zemlje'', kazao je Pfarrer u svojoj knjizi.

Pfarrer dodaje kako je Amal bin Laden, najmlađa Osamina supruga, ranjena u predjelu kuka jer se pojavila ispred specijalaca koji su pucali.

Pfarrer je knjigu, u kojoj je detaljno opisan napad na Osamu bin Ladena, opisao kao ''eksplozivnu priču o vojnoj tačnosti i preciznosti''. Međutim, vojni zvaničnici su odbacili navode iz knjige i opisali je kao ''pogrešnu''.

U knjizi piše kako je Bin Ladenov zamjenik, Ayman Zawahiri, odgovoran za to što je američka vojska pronašla njegovog šefa.

''Stalno je slao kurira kojeg smo otkrili'', piše Pfarre u svojoj knjizi.

Pouzdanog kurira, Abu Ahmada iz Kuvajta, zvaničnici Amerike su pratili nekoliko mjeseci prije napada. Knjiga će biti objavljena narednog mjeseca nakon višesedmičnih otkazivanja zbog neslaganja sa zvaničnim izvještajima Vlade SAD-a.