Komentari (97)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
i svijet dobija ono što nije želio, novu napetost i ko zna kakve posljedice u budućnosti. Nema više za Švede mira sad su prva linija fronta.
Nisu Svedi prva linija, Finci su, a oni su se spremali od Finsko-Ruskog rata za ovako nesto, cirka 80 godina.
Imas siledziju u skoli, ime mu je Putin, sta ces uraditi sa njim ici zalit se direktoru ili postati frend sa amerikom...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Hoce li nasa Diaspora u slucaju rata braniti Svedsku ili bjezati za Bosnu ?
Ulaskom Finske I Švedske u NATO počinje veći pritisak Rusije na Balkanu. To će se odmah osjetiti . Ali Bosna je tvrđi orah od Afganistana na kojem su se lomile velesile.
Balkanci poručuju Šveđanima da su glupi i ne znaju sta rade. Balkanci Šveđanima 🤣🤣🤣
Je li išlo preko Milanovića?
Ne znam, al ko i skoro svaki il svaki rat, sta mu je to trebalo sad. Pored tolike Rusije. Radi nekih istorijskih ideja, mitova, teorija, i sta bi prije 50 i 300 plus god. Zvuci poznato jeli. I jos pandemije, covjek se izolovao mozda previse. A mozda ima i ekonomskog djela, da jos ugrabi malo gasa od Ukrajine usput, bas tamo na 'Ruskom' istoku, tako kazu. Itd. Ko zna.
A ovi sta ce onda, ipak se ovo nije ocekivalo, i neuracunjiv potez, i covjek. Moraju se braniti. AL isto sto kazu ljudi neki, Rusije je donekle mozda u boljoj poziciji da prebrodi ovo, ekonomski i generalno, neg Evropa i zapad recimo, relativno. Velike teritorija, puno resorsa, prirode, imaju 'svoj dorucak', i manja i 'jednostavnija' ekonomija, i zivot, relativno. I mogu biti skoro samo-suficijentni da je i kod njih manje korupcije.
I plus sad se okrenuli vise, saradjuju s Afrikom, i 'trecim zemljama', ala Tito, i s Kinom....kazem, ko zna, kakve su sve tu manevrisanja, jel to planski il tako ispade, nakon vise spontanog poteza. Al stradase nevini, sto Ukrajinci sto mladi Rusi. Sto Putin ne skine majicu i sjedne u tenk, il na konja, ko na slikama onim, u ribolovu. Kako su prije barem, od Aleksandra pa do Napoleona, pa i Tito, bili prvi il s trupama, po sumi.
Ovaj starkelja izaziva rat malo većih razmjera.
Gledaj duturuma
... Da li bi Putko i Armija krenuli na nekoga , ko se javno proglasi neutralnim ! ?!?!??! 😎😎Da li IKO normalan, kao sukobljena strana , napadao u tom vremenu, zemlju koja ti ne zeli zlo!!?ZASTO NE OSTATI NEUTRALAN!?!?! Zasto ne moze REFERENDUM o tome Zasto je ovako.🤔🤔😡🤔Razmislimo.......👌😎
A da li bi botoksirani krenuo na nekog ko jeste član NATO pakta?????
Ako krenu Rusi na Švedsku, u rovove će Švedi prvo gurnuti BiH dijasporu/dezertere , koji su ostvarili švedsko državljanstvo....to bi bilo za očekivati! Bori se malo za državu koja te uhljebila i dala ti novi život.
Neće nikad krenuti na NATO pakt. Koliko god da su blesavi nisu toliko glupi. Pa vidi sta im lakše NATO oružje po Ukrajini radi.....
Eto problemčića još.
Hebo li te Erdogan da ameri daju samo jedan mig Izraelu sravnili bi ga sa zemljom. A madjare treba izbaciti i iz NATO i iz EU pa nek idu biti ruski vazali.
Jeste, prvo Ukrajinu gurnuli u rat, pa malo skoknuli do Tajvana zapisali teritoriju i doveli i tu regiju do ruba rata, sad cemo i ove malo huskat i ko zna ko je sljedeci.
Kad je to Ukrajina napala Rusiju?
Gdje je Milanović? Uđoše Švedić i Finci u NATO.
NATO garant sigurnosti za svaku clanicu. Sve drugo neizvjesnost
Jadna li mu majka kome Amerika pomaže!!! Taj zavrsi uništen, razoren, ubijen!!! Primjera po cijelom svijetu kome je Amerika < pomogla >!!!