|

Berlusconi želi biti ministar ekonomije

Berlusconi želi biti ministar ekonomije
0
F
FENA
7.1.2013. u 11:23
1
komentara
0

dijeljenja
Berlusconi želi biti ministar ekonomije Silvio Berlusconi
Bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi rekao je u ponedjeljak da je postigao dogovor sa Sjevernom ligom da se kandiduju zajedno na izborima u februaru i da želi biti ministar ekonomije u budućoj vladi desnog centra.
Berlusconi je rekao za italijansku radio stanicu da je postigao dogovor s Robertom Maronijem, liderom Sjeverne lige, koja je bila koalicioni partner njegovoj vladi.

Na osnovu sporazuma, Berlusconijeva stranka Narod slobode podržat će Maronijevu kandidatura za predsjednika sjeverne regije Lombardy.

Nije objavio više detalja o dogovoru, ali je dodao da će biti "lider umjerenih" u koaliciji desnog centra s Ligom, javio je Reuters.

Liga podržava strogu politiku o imigraciji i davanje više ovlasti i autonomije 20 regiona u Italiji.

Posebno se zalaže da veći prostotak prihoda od poreza bude dodijeljen regijama umjesto nacionalnoj vladi, objašnjavajući da trenutno bogati sjever plaća cijenu za jug koji smatra korumpiranim i ekonomski zaostalim.

Maroni će održati pres-konferenciju kasnije u ponedjeljak.

Berlusconi je dao ostavku u novembru 2011. kako bi omogućio svom nasljedniku Mariju Montiju i njegovoj tehnokratskoj vladi da poprave ekonomsku situaciju u državi.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...