Požalio se stranačkim kolegama
0

Berlusconi pao u kupatilu i povrijedio glavu

FENA
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (74) skliznuo se i pao u kupatilu, te je povrijedio glavu. Talijanski premijer Berlusconi je detalje svoga kućnog incidenta ispričao svojim stranačkim kolegama u Montecitoriju, sjedištu zastupničkog doma Parlamenta, kada je došao glasati o mjerama za poravnavanje državnog deficita.

"Bilo je nečeg klizavog na podu. Pao sam i udario se u glavu. Imam bolove čeljusti i čim se vratim u Milano otići ću u bolnicu na pregled, objašnjavao je Berlusconi.

Berlusconi je u Milanu otišao u bolnicu San Raffaele, gdje su mu načinjene analize kompjuterskom tomografijom.

"Berlusconi je pao pod tušem i udario se u glavu. Bio je umoran, uvijek je jako umoran", izjavio je premijerov lični ljekar Alberto Zangrillo.

"Od udarca u glavu zadobio je male povrede. Načinjen je traumatološki pregled i "svi nalazi su negativni", kazao je Zangrillo i naglasio da je "Berlusconi dobro", prenose u subotu agencije.

Inače, u Parlamentu je sa 314 glasova za, 280 protiv i dva suzdržana usvojeno poravnavanje državnog budžeta za 79 milijardi eura do 2014. kako bi te godine državni dug bio izravnat s bruto nacionalnim godišnjim dohotkom (BND). Sada državni dug iznosi 120 posto BND-a, što je dovelo do špekulacija na berzama s dionicama talijanskih firmi i posebno s talijanskim državnim obveznicama. Mjere štednje koje će, u prosijeku, koštati talijanske porodice hiljadu eura na godinu.

Najavljeni su protesti protiv takvih mjera, a već su penzioneri protestovali pred zgradom Parlamenta.