|

Berlusconi kaže da je u vezi, a nikada ne bi platio za seksualne usluge

Berlusconi kaže da je u vezi, a nikada ne bi platio za seksualne usluge
0
F
FENA
17.1.2011. u 12:22
0
komentara
0

dijeljenja
Berlusconi kaže da je u vezi, a nikada ne bi platio za seksualne usluge Foto: SkyNews
Talijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je da je u stabilnoj vezi otkad se rastao od supruge, u trenutku kada se vodi istraga o navodima da je maloljetnoj Marokanki platio za seksualne usluge.
U videoporuci svojim pristalicama, prikazanoj na talijanskoj televiziji u nedjelju, Berlusconi je optužio suce da se ponašaju "nezakonito i neprihvatljivo", negirajući da je ikada plaćao za seks.

"Apsurdno je čak pomisliti kako bih platio da imam seksualni odnos za ženom. To je nešto što se nije desilo nijednom u mome životu. Smatrao bih to ponižavajućim", rekao je talijanski premijer.

Berlusconi je dodao da je otkad se rastao od supruge, u stabilnoj ljubavnoj vezi s osobom koja je često bila s njim tokom večeri na kojima je prema navodima medija bio s tinejdžerkama.

Agencija Reuters navodi da Berlusconi nijednom nije nagovijestio da je u vezi otkad ga je supruga Veronica Lario napustila 2009. godine, a na snimku u nedjelju uvečer je rekao kako je izbjegavao bilo šta kazati da svoju novu djevojku ne bi izlagao napadima medija.

Milanski sud objavio je u petak da obavlja istragu o tome je li Berlusconi plaćao seksualne usluge 17-godišnjoj Karimi al-Mahroug, poznatoj kao Ruby Rubacuori (Ruby kradljivica srca) i izvršio pritisak na policiju da je oslobodi iz zatvora gdje je privedena zbog krađe.

Berlusconi je te optužbe nazvao apsurdnima, a istragu politički motiviranim pokušajem da ga uklone s političke scene kojom dominira.

"Po ko zna koji put se suočavamo s tvrdnjama usmjerenim isključivo na to da bace ljagu na moju osobnost i moj položaj, u jasnoj namjeri da me eliminiraju s političke scene", naglasio je Berlusconi.

Marokanka Ruby izjavila je da joj je za sudjelovanje na zabavi u Berlusconijevoj vili bilo plaćeno 7.000 eura, ali je negirala da je s njim imala seksualni odnos.

Njegovi odvjetnici kažu da još nisu odlučili hoće li se talijanski premijer pojaviti na sudu krajem sedmice.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.