Proširena istraga
0

Berlusconi imao seks sa mnogo mladih prostitutki?!

Sarajevo-x.com
Foto: SkyNews
Foto: SkyNews
Italijanski tužitelji sumnjaju da je italijanski premijer Silvio Berlusconi spavao sa značajnim brojem mladih prostitutki, javlja BBC. Oni su u zahtjevu za pretresom njegove imovine naveli da je mladim ženama plaćao za seks ili im je davao imovinu na upotrebu.

Tužitelji istražuju da li je Berlusconi platio za seks 17-godišnjoj plesačici, porijeklom iz Maroka, što je on odlučno negirao.

Dokument koji je jučer objavljen na web-stranici Donjeg doma italijanskog Parlamenta potvrdio je da je Berlusconi pod istragom. U dokumentima se navodi i da je nekadašnja zubarka italijanskog premijera Nicole Minetti, zajedno sa još nekim osobama, učestvovala u "regrutovanju" mladih djevojaka za Berlusconija.

U optužbama stoji da je veliki broj mladih žena dolazio u apartmane Milano Due, koje je Berlusconi izgradio sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Prostitucija u Italiji nije zabranjena, ali je seks sa maloljetnim prostitutkama prekršaj.

Berlusconi je osumnjičen i za zloubotrebu ovlasti, koje je upotrijebio za oslobađanje 17-godišnje plesačice Karime El Mahroug iz policijske ćelije.

Djevojka je negirala seks sa premijerom, ali je potvrdila da je od njega primila novac tokom posjete njegovoj kući za prošlogodišnje Valentinovo, kada se predstavila kao 24-godišnja djevojka kako bi mogla ući u kuću.

Berlusconi je upleten u niz seks skandala otkad se razveo od druge supruge Veronice Lario. Ipak, negirao je bilo kakve optužbe.