Nije beg cicija
0

Berlusconi djevojci sa vremenske prognoze uplatio 120 hiljada eura

Sarajevo-x.com
Alessandra Sorcinelli dobila je zahvalnicu od Berlusconija
Alessandra Sorcinelli dobila je zahvalnicu od Berlusconija
Zgodna plavokosa djevojka, voditeljica vremenske prognoze dobila je od italijanskog premijera Silvija Berlusconija 120.000 eura na dar, kao zahvalnicu što je dolazila na njegove slavne seks-zabave.

Tužitelji su otkrili da je premijer Berlusconi novac Alessandri Sorcinelli uplatio prošlog ponedjeljka, tri dana nakon što je izbio novi seks-skandal. Uplate su počele prošle godine i u prosjeku su iznosile 10.000 eura mjesečno. U dokumentima se navodi da je uplata opisana kao "posudba".

Protiv Berlusconija se vodi istraga zbog optužbi da je 17-godišnjoj trbušnoj plesačici Karimi El Mahroug platio za seks poslije njegovih čuvenih bunga bunga zabava.

Tužitelji ga optužuju i za zloupotrebu položaja jer je zvao policiju i vršio pritisak da se Karima pusti iz pritvora, gdje je završila zbog krađe.

Istražitelji su objavili da su pronašli "zanimljive fotografije" sa čuvenih Berlusconijevih zabava.

Model Maria Esther Garcia Polanco priznala je tokom vikenda da je spavala se italijanskim premijerom, ali samo zato što je njenoj kćerki platio medicinske troškove.

Maria Esther je za italijanski list La Repubblica rekla da je spavala sa kontroverznim političarem u znak zahvalnosti jer je njenoj petogodišnjoj kćerki platio bolničke troškove. Ona je rekla da je premijer bio "velikodušan i ljubazan". Dodala je da je išla na njegove zabave i da nikada nije bilo orgija.

U listu se navodi i da je 14 djevojaka upletenih u slučaj izbačeno iz elitnog naselja Olgettina gdje Berlusconi živi, jer su narušile ugled naselja. Djevojke su besplatno živjele u luksuznim stanovima koje im je poklonio Berlusconi, a bile su redovne na seks zabavama.

Prvi put nakon otvaranja istrage oglasio se i Vatikan. Državni sekretar kardinal Tarcisio Bertone rekao je da je zabrinut zbog slučaja. On je rekao da Vatikan pomno prati slučaj te da javne ličnosti moraju biti odgovorne jer su primjer porodicama i mladim ljudima.

Berlusconi je negirao optužnice te kazao kako je žrtva tužitelja. Italijanski premijer planira uvođenje novih zakona koji bi ga zaštitili od istraga.