Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Par informacija za ove mnogobrojne ali velikom većinom maloumne komentare na ovom forumu. 1. TTIP nema apsolutno veze sa slobodnom trgovinom (osim onog slobodnog u imenu) i zapravo predstavlja posljednji stadij prije uvođenja sve-svjetskog fašizma. 2. Smisao TTIPa je da omogući velikim korporacijama da tuže vlade ukoliko ove recimo hoće da uvedu strožije ekološke standarde ili ukinu Atomske elektrane. U prevodu, ovdje se radi o "slobodi" velikih kompanija da rade šta god požele, a sve na račun naroda 3. Ovih 100000 koji protestuju ne interesuju nikoga. Merkelovka će ovaj ugovor proturiti po svaku cijenu i on neće nikada biti povod bilo kakve demokratske diskusije 4. Od ovih što na forumu svršavaju na sve što Njemci urade se više ne može živjeti. Razumite da Njemci upravo imaju, jer Vi fukare nemate, odnosno na razne načine im date
nemci kad bi osjeti.li kakirovu vlast ....za sat vrwmena vlasti nebi bilo
90% ovih osoba ne zna sta TTIP donosi Europi. Samo neke korisnd stvari: Vise radnih mjesta, novo i najvece svjetsko trziste, rast malih i srednjih kompanija, ukidanje dodatnih taksi na granicama, brzi transport robe.
To je kratkotrajan efekt -- i njemci su ga skontali, jer dosta ih zna citati izmedju redova. Iza svega (i izmedju redova) stoji cilj da se velikim ribama da mogucnost mjesanja u politiku, pravosudje na internacionalnom nivou. A kad privatniku das te privilegije, radnik postaje rob, sindikati umiru, a demonstracije se efektivnije guse uz privatnu armiju.
U suštini je bolje imat 2-3 dobro razvijene cjeline koje su konkurenti jedna drugoj, nego jednu prenapuhanu cjelinu koja nema konkurencije.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pogledajte, Njemacka sa takvom industrijom ne zeli sporazum o bezcarinskoj trgovini a nasi tokmaci sa srusenom industrijom potpisali ugovore sa svim drzavama u svijetu.
Pardon u regionu.
Nema EU izbor, ako ne posluša, ima da se im desi nemir (gradjanski nemir)
Odjednom ce se pojavit neka njemacka pokrajina u kojoj su recimo francuzi vecina..koja zeli samostalnost... Tako to biva sa sitnim drzavama..sad ne znam potezu li takve poteze s ovim malo vecim..
Kod nas se država može naglavačke okrenuti, mogu se dešavati, kao što se i dešavaju razne promjene, a sve na štetu građana, NI PRSTOM NEĆE NIKO MRDNUTI. SVE NAM RAVNO DO MORA. :)))
kad vidis ovaj narod, i kad vidis nase besposlicare sa deformisanim vuglama, biva ti jasnije da smo gluplji nego sto mislimo :))
Što i nije posebno teško jer mislimo da smo najpametniji.
ma sta ti je... ici cemo mi pljuvati po, mos mislit, rusiji ili sad-u, pa po arapima osut paljbu ili komsijama dati koji atribut, ali sebe necemo i ne znamo mijenjati
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
FUCK USA !!!! FUCK EU !!!!
Živjele EU i Amerika.
Potpisujem Dzema. Neću da zivim ko Kinez i Rus. Hoću da zivim ko Švabo.