Bio počasni građanin Sarajeva
0
Beč: Oproštaj od Otta von Habsburga
Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Austro-Ugarska je napravila za mali period u Bosni, sto ova vlast neće za 2000 godina.
Za ove mrmke sto zive u proslosti i to tudjoj i osudjuju nova prijateljstva zarad proslosti. Pofamflajte ga... Nikad bolje u BiH nije bilo nego za doba AU. Uostalom pogledajte sebe, lizete se sa najvecim okupatorima svih vremena kakvi jesu Njemacka ili Rusija. Kome ba vi imate sta rec??? Mozda da sad svi objavimo Rat Italiji radi Rimskog carstva?? Da Tursku ne spominjem... Uostalom svi smo mi okupirani i to visestruko i danas, Amerikom pa nadalje... Moramo ispunjavat uslove jakih da bi im se ko biva pridruzili u EU ili tako sta...
Zivjela kraljevina SHS! Izmokrim Dodiku i Kachavendi jedan svoj eliksir u to ime!
Ruhe in Frieden Kaiser Otto!
nek ti je slava i uzivaj u raju
kraljevina ZAKON!!!!!!!! www.royalfamily.ba
Sve sto valja u BiH je napravila Austrija, mada nije od svog novca i to da se zna. I vojnici su isli na front i ginuli za Austriju. Znaci nije bas neki svijetao primjer kad se sve sabere. Jos samo da i Jelena Karleusa bude pocasni građanin sarajeva i spisak je kompletan.
kamo srece da je AU bila 500 godina ,pa BH bi procvjetala,nebi bilo ovolikog seljakluka al eto srbima jedino smetalo pa roknuse Ferdinanda ni krivog ni duznog.AU je bila okupator al to je bila okupacija za dobrobit Bosne moglo bi se rec kao neki protektorat koji je sad bas potreban.Hvala AU na izgradnji fabrika i lijepih zgrada,oni su urbanizirali Bosnu pogotovo Sarajevo kojem su dali prvi tramvaj te predivne zgrade koje su slicne ko u Becu.
Jos jedan DEMON manje na planeti...
R I P
Pozdravi Ferdinandu od \"Crne ruke\"!
u vašim venama JOŠ UVIJEK teče slugenjarska krv.Klanjati se okupatoru,pa to niko normalan ne radi.ŽIVIO GAVRILO PRINCIP!!!!!!
A.-U. je Bosnu uvela iz srednjeg vijeka u moderno doba, gotovo ad hoc. U 40 godina aneksije napravila više u pogledu industrijalizacije, obrazovanja, sistematizacije zemljisnjih knjiga etc. nego bilo koji drugo \"došljo\". iako je formalno bila okupator mislim da su tadašnji stanovnici (bez obzira na vjeru i narodnost) BiH-a doživjeli austro-ugarsku vlast izrazito pozitivno.
vidi kralja Svedske Carl-a XVI Gustaf, i on dosao!? bravo care!
Kako se moze biti nasljednik necega sto NE POSTOJI ?
AU je u bosni za 40 godina napravila vise nego turci za 400, to samo po sebi pokazuje kakva su parazitska, lijena, zaostala stoka bili turci i poturice
mason