Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa, samo se ti sprdaj sa kucom za euro, pitaj sjevernoamericku dijasporu!!! Gdje ti zivis, prije svega...malo se ukljuci u svjetska zbivanja. I nikog ne moze zanimati sta ce biti za 100 000 godina, pogotovu za milion, ali ga i te kako zanima sta ce biti za 2o, 50 i malo vise...I gdje ti vidis fasizam??? Ja vidim kad nekom pokusavaju reci, npr. da je ono sto nije. Kad prekrajaju istoriju i lazu, i da ne idem dalje, na taj nivo necu da se spustam.
Da ne zaboravim, na vrh piramide Visoko, jer je ostalo potonulo!!!
Dakle, od dogovora velikih zemalja prije svega, a to su usa, kina, indija i rusija, zavisi opstanak planete!!! A ne zavisi nikako ni od Dodika, ni Incka, ni tamo nekog, koji vam je vec najdrazi, vas. Sinoc gledam dobar film o tome, strasno sta covjecanstvo moze dozivjeti ako se ne dogovore!!! Ono, smak svijeta a kod vas se uhvatili srbi, hrvati i bosnje i cupaju se za kosu medjusobno, oko zadnje flase vode, pise na njoj da je ekskluzivno bosnjacko pravo, izvire ispod piramide kulina bana!!!
Zanimljivo, niko ne komentarise ove klimatske promjene i sve oko toga. Dok se u BiH bave osmanlijama, kulin banom i to...desava se da ce njihovi problemi biti sitni u odnosu na ono sto planetu ceka za samo kratko vrijeme!!! Maldivi nestaju, zamisli, drzava im tone!!! Mnoge zemlje ispod nivoa mora, poplave, topljenje leda, nenormalne snjezne padavine, promjene temperature...nikog to ne zanima!!! Nestaje nafte, nikog ne zanima!!! Ko vele, i onako smo u prvobitnoj zajednici, pa cemo tamo i ostati...Bice da ce ove klimatske promjene vise svima promijeniti zivot, nego svi domaci politicari sto mogu, zele i hoce. To mu dodje sitnica, u odnosu na neka dogadjanja. Svaka cast raznim aktivistima, kojima ni hladnoca i snijeg ne smetaju da prisustvuju i ukazu na probleme globalnog zagrijavanja. To se zove uraditi nesto korisno za covjecanstvo, koliko je u moci nekih obicnih ljudi, a ne mlacenje prazne slame!!! Mimo ste svih svjetskih dogadjanja, kasnite jedno 200-300 godina, po shvatanjima.