Cijena 180.000 eura
0

Banda nudila nevine djevojke bogatim Arapima

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Kriminalna grupa koja se bavi trgovinom ljudima pokušala je prodavati nevinost maloljetnih djevojaka bogatim biznismenima po cijeni od 180.000 eura.

Tri žene i muškarac nudili su čak i 13-godišnje djevojčice, ali su uhapšeni u tajnoj akciji Scotland Yarda, nakon što je osoblje luksuznog hotela u Londonu bandu prijavilo policiji.

Naime, jedna od žena je došla u hotel Jumeirah Carlton u centralnom Londonu u srebrenom BMW-u i vlasniku predala pismo sa ponudom usluga.

U pismu je navedeno da žena ima 12 djevojaka u dobi od 14 do 20 godina, koje žive širom Velike Britanije.

Zabrinuto osoblje hotela o tome je odmah obavijestilo policiju, koja je pratila vozilo i telefonski broj naveden u pismu, što ih je odvelo do Wigana i doma 24-godišnje Fatime Hagnegat i njenog muža. Istraga je otkrila da je slično pismo stiglo na adresu hotela i ranije.

Detektivi su kontaktirali članove grupe pretvarajući se da su potencijalni klijenti. Razgovarali su sa Hagnegatovom tetkom Marohkh Jamali koja im je rekla da može dogovoriti zabavu za četiri ili pet ljudi i da može pozvati djevojke iz Irana, Engleske i Istočne Evrope u dobi od 14 do 20 godina.

Detektiv se susreo sa Jamali, koja je rekla da su neke od djevojaka djevice i da im klijenti mogu uzeti nevinost. E-mailom je poslala fotografije djevojaka. Jamali je rekla da može dovesti do pet djevojaka u London, uključujući i dvije 13-godišnjakinje i da za njih očekuje 80 do 180 hiljada eura.

Narednog dana Jamali je sa Hagnegat u drugi londonski hotel dovela šest djevojaka, nakon čega su ih policajci uhapsili.

Djevojkama je rečeno da će plesati na bogataškoj zabavi, a tek kad su stigle u London rečeno im je da će im možda biti ponuđen seks.

Članovi bande, nezaposleni imigranti iz Irana, priznali su krivicu za trgovinju ljudima i prostituciju, piše "Daily Mail".