UN podržava demokratizaciju
0

Ban Ki-moon: Zaustaviti rat u Siriji i kršenje ljudskih prava

FENA
Ban Ki-moon (Foto: Arhiv)
Ban Ki-moon (Foto: Arhiv)
Na otvaranju sjednice Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih nacija (UN) u Ženevi generalni tajnik UN-a Ban Ki-moon apelirao je u ponedjeljak da se žestokim pritiscima učini sve kako bi se zaustavili građanski rat i masovno kršenje ljudskih prava u Siriji.

"Duboko sam zabrinut zbog činjenice da vladine snage bombardiraju svoj narod u Siriji, zbog povećanja napetosti među vjerskim grupama u toj zemlji, ali i zbog činjenice da su sve strane odustale od mirnog dijaloga i rješenje pokušavaju naći koristeći silu, rekao je Ban", javlja dopisnik agencije Anadolija.

Generalni tajnik UN-a istakao je da Vijeće za ljudska prava UN-a s radošću podržava demokratizaciju Sirije, Libije i drugih žarišta, te dodao da će svi ratni zločinci i svi oni koji krše ljudska prava odgovarati pred sudom pravde.

Povjerenica Vijeća za ljudska prava pri UN-u Navi Pillay se, također, obratila prisutnima i iskazala svoju zabrinutost zbog situacije u Grčkoj i Francuskoj, te dodao da postoji desetak zemalja, među kojima je Sirija vodeća, gdje se masovno krše ljudska prava.