Komentari (174)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da li moze zena sa zapada voziti auto u Saudijskoj Arabiji, Iranu itd? NE. Da li mogu ja piti pivo na ulici u Dubai? NE. Da li moze zena hodati bez hidzaba u Teheranu? NE. eh sada - ako to mi tamo uradimo, bit cemo DOBRO kaznjeni - u nekim slucajevima cak mozemo u zatvoru zavrsiti.. muslimanima ovamo je samo zabranjeno da nose burku, bez ikakvih poslijedica. Ja se prilagodim kad idem u Arapske zemlje - a SDA Talibani kazu da su Austrijanci nacisti?
Ovdje je slika hidžaba, odnosno curice sa šalom preko glave koji mi muslimani zovemo hidžab. Burka je nešto što pokriva komplet lice. I smatram da nije to baš pogrešna odluka Austrijanaca. Ne može baš dijete tako da se oblači u Evropi. Iz milion razloga.
Ma vidis da ovi bolesnici neznaju ni o cemu pricaju.Bitno je srat u komentarima,tipicni balkanci.Jedni seru kako nika marame nije bilo u Europi a drugu seru kako nije trebalo burku zabranit a konta da pise o obicnoj marami.
Ja nikako da skontam jeli burka mahrama ili ono ko nindza?
fakat ne vidim problem. sekularna drzava gdje religija i legislativa nemaju dodirnih tacaka. ne moze deklariranje ni pod kojim osnovom (sakralno) i dovidjenja ba
Jašta nego zabraniti. Djevojčice u školama ne trebaju hodati sa hidžabom a kamo li nikabom.
vecina odlucila. Sta ima manjina da namece vecini. Ako se ne svidja, mrs nazad
Kome se ne sviđa, nazad u matično jato...
Burka je glupost. A jesu ovo i hidžab zabranili u školama? Ako jesu, neka su. Kad bude punoljetna neka odluči sama.
Ispravno, treba zabraniti nosenje burke i nikaba u javnosti. Zene koje hoce da budu potcinjene i ugnjetavane, neka se vrate u S.Arabiju ili neku slicnu zemlju.
Burka je u Austriji zabranjena od 2017, cak je i Klix to tad objavio: https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-austriji-od-danas-zabranjeno-pokrivanje-lica-u-javnosti/171001017 Od danas je zabranjeno nosenje marame/ hidzaba u osnovnim skolama, koja u Austriji traje 4 godine, tj. zabrana vazi za djecu od 6 do 10 godina.
bravo austrija!
Treba zabranit maramu u svim europskim zemljama. To nije dio europske kulture. Nosajte maramu i motajte se po pustinji, sto ima nekog smisla, da se zastitite od vjetra i pjeska. U Europi nema pjeska.
Muslimanka sam, ali smatram da se u skoli treba vidjeti lice onog ko sjedi u ucionici. Marama je sasvim normalna stvar, ali kad pokrije lice moze bilo ko biti ispod.
Munira bona, imal' kakvih reagiranja, pošalji bona kakvo pismo u ove institucije europske, barem Incku da izrazi zabrinutost. Heljp đenocajd, hahhaah, hahhaah.
Apsolutno se slazem,postoje vjerske skole u kpjoma mozete upraznjavati nacin oblacenja u vasoj vjeri i skolski program.
burku ili hidzab? nesto ne mogu da vjerujem klixu
@sanjo87 burka je zabranjena još 2017 godine u Austriji. Današnji zakon se odnosi na zabranu nošenja marame/hidžaba za djevojčice koje pohadjaju osnovnu školu. https://www.dw.com/en/austria-bans-muslim-headscarf-in-primary-schools/a-48756057