Svijet
4

Austrijska policija: Vodimo opsežnu istragu za nestalim djevojčicama Sabinom i Samrom

Anadolija
Samra Kesinović i Sabina Selimović
Samra Kesinović i Sabina Selimović
Policija Austrije je za Anadolu Agency (AA) potvrdila da provodi opsežnu istragu u vezi sa nestale dvije djevojčice rođene u Austriji, porijeklom iz BiH, Sabinom Selimović (15) i Samrom Kešinović (16), koje su nestale 10. aprila.

"Upoznati smo sa cijelim slučajem dvije nestale djevojčice, Sabinom Selimović i Samrom Kešinović, koje su nestale 10. aprila. Policijske jedinice Austrije pokrenule su opsežnu istragu u vezi sa ovim slučajem kako bi se saznalo gdje se djevojčice nalaze", naveli su iz uredu austrijske policije u Beču.

Napominju kako se sumnja da se djevojčice nalaze u Turskoj ili čak i u Siriji.

"Postoje sumnje da se nestale djevojčice nalaze u Turskoj ili čak i negdje u Siriji, ali to vam ne možemo potvrditi jer u ovom momentu o tome nemamo konkretne informacije. Kada budemo imali više infromacija javnost će biti obaviještena o tome", kazali su policijski izvori u Beču za AA.

S druge strane, otac jedne od nestalih djevojčica Sabine, Sabit Selimović, ranije je kazao kako "većina onoga o čemu mediji izvještavaju nije istina", dodavši kako on i njegova porodica još uvijek ne znaju ništa o tome gdje se njihova kćerka nalazi.

"Nemamo nikakvih informacija o tome gdje se Sabina nalazi i kako je uopšte nestala. Od 10. aprila, kada su nestale, nemamo nikakvih informacija o njima. Bio sam na poslu kada se sve to desilo, i tek kada sam došao kući saznao sam o svemu. Ne znam šta da vam kažem, teško mi je", kazao je otac nestale djevojčice.

Sabina i Samra su sa roditeljima živjele u Beču. U četvrtak, 10. aprila, nestale su i od tada im se gubi trag.

Otac nestale Sabine ističe da je jedina informaciju koju imaju to da je njihova kćerka sa aerodroma u Beču avionom otputovala u Tursku.

U međuvremenu je i Interpol počeo potragu za dvjema tinejdžerkama.