Svijet
15

Australka izgubila članove porodice u obje tragedije malezijskih aviona

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Tužna je sudbina Kaylene Mann iz Australije. Ova žena je oba puta izgubila svoje najdraže u katastrofama koje su zadesile avione Malaysia Airlinesa.

Na letu MH370 8. marta putovao je njen brat Rod Burrows i njegova supruga Mary, a u avionu MH17 njena pastorka Maree Rizk sa porodicom. O bratu i snahi, kao i o sudbini svih ostalih nestalog malezijskog aviona, nikada nije dobila nikakve informacije, a njena pastorka je jučer poginula u letjelici oborenoj iznad Ukrajine.

Taman kad je vrijeme presušilo suze na njenom licu zbog gubitka brata i snahe, nova tragedija je oživjela strašnu bol.

Kaylenein drugi brat Greg Burrows kazao je za AP da se porodica trudi shvatiti kako je moguće da su ih obje ove tragedije pogodile u tako kratkom periodu i u avionima iste aviokompanije.

Maree i njen suprug Albert su se letom iz Amsterdama u Kuala Lumpur vraćali kući u Melbourne sa godišnjeg odmora koji su proveli u Evropi.

"Bili su divni ljudi. Nikad od njih niste mogli čuti ni lošu riječ. Bili su veoma velikodušni članovi zajednice, okrenuti zajednici i vrlo zanimljivi za druženje", kazao je predsjednik fudbalskog kluba Sunbury u kojem je Maree bila volonterka, a Alber, po profesiji agent za nekretnine, član komiteta.

Uprkos dvostrukoj nesreći Greg Burrows kaže da nema ništa protiv Malaysia Airlinesa.

"Niko nije mogao predvidjeti da će ih oboriti. To nije bilo u njihovim rukama", kazao je on.